Ugrás a tartalomra

Online piac létesült Ada községben

2020-04-03
13:31
2020-04-03
18:06
Forrás
Pannon RTV
Az online tér a helyi termelők számára ad lehetőséget, hogy a piacok lezárása után is értékesíteni tudják a megtermelt áruikat.

Az önkormányzat támogatásával létesült weboldal egy helyi informatikai cég jóvoltából már üzemel.

Egész Vajdaságban nagy kérdés volt a koronavírus megjelenésével, hogy a főként mezőgazdasággal foglalkozó lakosság hogyan értékesítheti majd az eddig megtermelt javakat. Ada községben gyorsan sikerült erre megoldást találni, és a hét közepe óta már üzemel is az online piac. A termelők ide regisztrálhatnak, és a kapcsolatfelvétel után vagy fogadják a vevőt, vagy házhoz viszik az árut.

Ambrus Béla moholi zöldségtermesztő: „Ismerősök már jelentkeztek, attól függetlenül, hogy van vagy nincs a honlap, de a honlap miatt is jelentkeztek már. Ez most indult be, próbaidőn van, hogy így mondjam, meg még kevesen is regisztráltak rá, vannak egyesületi tagok, meg azon kívül is bárki regisztrálhat rá, aki termelő. Kell még egy kis idő, hogy az emberekben lecsapódjon, hogy ez csakis így működik.”

Habár a weboldal a Moholi Konyhakertészek Egyesülete által jött létre, a regisztrációhoz nem kell a szervezethez tagosodni – mondta el Ugrnov Szilvia, a szervezet elnöke. Őt kell ugyanis keresni – akár a közösségi médiában is – ha valaki az online piacon szeretné értékesíteni terményeit: „Én, mint az egyesület elnöke, felelősséget éreztem az egyesület tagjai felé, hogy valamit próbáljunk meg csinálni, ha már a piacokat bezárták. Ha már a termékek felét meg tudjuk így menteni, már az is nagy eredmény lesz. Tehát ez mindannyiunknak egy új állapot, mindannyian nehezen tudjuk elfogadni ezt a szituációt, de próbálunk gyorsan alkalmazkodni.”

Az Ada községbeli online piacot a www.povrtarimol.org.rs weboldalon találhatják meg az érdeklődők. A termelőknek saját magukról és az áruikról is kell, hogy rendelkezzenek aktuális fotóval. A vásárlók pedig már most is szabadon böngészhetnek a község online piacán.

Ada
online piac
termelő

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.