Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Óriási volt az érdeklődés a biciklivásárlási támogatásra Újvidéken

2021.07.23
12:36
2021.07.23
16:44
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken 40 ezernél is többre becsülik a kerékpárosok számát. A biciklis kultúra támogatása és fejlesztése érdekében a város kerékpárvásárlási pályázatot írt ki. A támogatási utalványokat most kezdték el kiosztani.
Pannon RTV/Óvári Dániel

A pályázat ötlete az Újvidéki Kerékpáros Kezdeményezés nevű szervezettől származik, amelyre a támogatások kiosztását is bízták. Az új kerékpár vásárlását Újvidék városa 10 ezer dinárral támogatja. A feltételeknek megfelelő első 700 jelentkező veheti át az utalványokat.

Miroslav Gobeljić: „Üzenetet kaptam a Viberon keresztül a barátomtól, mivel tudja, hogy a kerékpározás szerelmese vagyok, és munkára is kerékpárral járok minden időjárási körülmény között, hogy jelentkezzek a vozibicikl oldalon a város által nyújtott támogatásra. Megnyitottam a vozibicikl.rs oldalt, és abban a pillanatban sikerült is jelentkeznem, majd megkaptam az üzenetet, hogy "Jegyezd meg a számot: 646".”

Nagy volt az érdeklődés a támogatás iránt, a pályázatra 7800-an jelentkeztek.

Mira Radenović, környezetvédelemmel megbízott tag, Városi Tanács, Újvidék: „Ez azt jelenti, hogy Újvidék polgárai kimondottan tudatában vannak annak, hogy valójában mennyire jelentős, hogy ne szennyezzük a környezetet, hogy használjunk alternatív közlekedési módokat, és hogy valójában mennyire fontos egy kis rekreáció és időt szentelni sportra. Mikor a kerékpárt, mint közlekedési eszközt használjuk, nekem úgy tűnik, hogy nincs is megfelelőbb szemléltetője annak, amit mi ma megcsináltunk.”

A városi költségvetés módosításával további 10 millió dinárt szánnak ilyen jellegű támogatásra. A második kör lebonyolítása szeptemberre várható.

bicikli
kerékpár
támogatás
Újvidék

Most

18:32

Jól szerepel a kerecsensólymos bélyeg

A legjobb öt közé került a Magyar Szó Kft. nyomdája által nyomtatott bélyeg az Európa 2021. elnevezésű versenyen. A megmérettetésen az év legszebb bélyegei versengenek egymással.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.