Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Örömmel vették birtokukba az új játszóházat a gyerekek Kispiacon

2020.05.28
16:02
2020.05.28
20:31
Forrás
Pannon RTV
Megnyitotta kapuját az új játszóház Kispiacon. Az épületet Magyarkanizsa önkormányzata és Kispiac helyi közössége biztosította a helyi Ékszer Nőegylet számára. A felújítást az anyaország is támogatta.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A felújításhoz szükséges 4 ezer eurót magyar állami támogatásból és jótékonysági akciók bevételéből is biztosították. A gyerekek ma vették birtokukba az új játszóházat. Nagy volt az izgalom, megnyitotta kapuit Izgiland, vagyis az új játszóház. Hődör Lilla és Kis Kovács Lilien is izgatottan mesélte, mi minden is található az új játszóházban.

„Van itt ugrálóvár, vannak videójátékok, és van itt nagyon sok minden játék.”

„Nekem tetszenek a társasjátékok, a mászóka is nagyon tetszik, még van egy box, ahol egy kicsit szoktam játszani.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A fiúknak is bőven akad választék az új játékok között. Kis Kovács Máté alig várja, hogy játszhasson: „Nekem tetszik a videójáték is, a csocsó is, a mászóka is, de a videójáték tetszik a legjobban. Sok társasjáték van, és nem tudok választani, mindegyik jó.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A játszóház megálmodója a kispiaci Ékszer Nőegylet. A 30 tagból álló egyesület azért döntött úgy, hogy a gyerekeknek játszóházat hoz létre, mert Kispiacon több mint 300 gyerek van, játszóház azonban egy sem. Ez a hely most tökéletes lehet számukra szülinapok, egyéb rendezvények, vagy játékos délutánok megtartására. Csongradac Emese, az egyesület elnöke kiemelte, 4 ezer euróból sikerült az épületet a jelenlegi, felújított állapotára hozni, a támogatások mellett a szülők is sokat segítettek.

„Belül nagyon le volt már használva az épület, tehát újból kellett a vakolatot malterozni, glettelni kellett, meszelni kellett, villany- és vízvezeték lett cserélve, a nyílászárókat kellett újból festeni új bejárati ajtót csináltunk és aztán jöttek a faldekorációk, amik nagyon szép mesefigurákat ábrázolnak, amivel még barátságosabbá, otthonosabbá tettük az új játszóházat.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A kispiaci játszóházat magyar állami támogatással és a jótékonysági akciókon összegyűjtött pénzből sikerült létrehozni.

Kispiac
Magyarkanizsa
Ékszer Nőegylet
magyar állam
Csongradac Emese
játszóház
jótékonyság

Kapcsolódó tartalmak

Most

00:06

Európa-liga-döntő - az Eintracht Frankfurt nyert

Európa Liga mindig is a Bajnokok Ligája mostohatestvére volt, idén kicsit futballromantikusra sikerült a döntő párosítása, ugyanis két nagy múltú, de nemzetközi szinten kevésbé sikeres klub jutott el az aranycsatáig.
22:35

Szerelmek szerelme

A Zentai Magyar Kamaraszínház színészeinek előadásában mutatták be Mészáros Anikó Szerelmek szerelme című darabját.

Népszerű