Ugrás a tartalomra

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

2023.03.30
14:52
2023.11.27
17:26
Forrás
Pannon RTV
Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő. Ingatlanok adásvételéről is rendeletet fogadtak el Martonos, Magyarkanizsa, Horgos és Kispiac területén, valamint egy határozatot a zoohigéniai szolgáltatásokról, ezek közé tartozik a szúnyogirtás is. Több helyi intézmény évi jelentését is megvitatták és elfogadták az ülésen.

Pletikoszity Tibor, magyarkanizsai frakcióvezető, VMSZ: „Az egészségügyi intézmény orvoshiánnyal küzd. Ez nehezíti az állandó egészségügyi ellátást. Kiderült, hogy öt általános orvos, valamint többek között szemész, specialista is hiányzik. Magyarkanizsa községben nyitott pályázat van orvosok számára, valamint az egyetemisták ösztöndíjazására is van tér, egyelőre egy nyitott pályázat van, de amennyiben többen jelentkeznének, a községünk megbirkózna ezzel a feladattal.”

KKT
Községi Képviselő-testület
orvoshiány
Pletikoszity Tibor
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.