Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Őseink nyomában Magyarkanizsán

2021.03.16
12:12
2021.03.16
15:27
Forrás
Pannon RTV
Őseink nyomában címmel nyílt kiállítás a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. Régészeti leleteket állítottak ki.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A kiállítás anyaga a 2019. őszén végzett régészeti mentőásatásokról származik, amelyeket a földgázvezeték nyomvonalán folytattak. Magyarkanizsa község területén a martonosi Szarvas-tó mellett voltak ásatások. A kiállítás a képtár nyitvatartási idejében látogatható.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Silling Léda, igazgató, Községközi Műemlékvédelmi Intézet: „Egy település maradványait, vermeket, kis erődítményeket, vízelvezető árkokat találtunk. Emellett pedig itt volt az egyik olyan lelet, ami talán a legjelentősebb az összes ásatás során, egy okker fánkokból álló gyűjtemény, mondjuk úgy, hogy több mindenre utalhat ez a lelet. Ezt az anyagot festékanyagnak használták, a mennyiség az körülbelül kis tenyérnyi, amit más ásatásokon megtaláltak, ez pedig itt körülbelül 63 fánk, valószínű, hogy kereskedelem zajlott, kereskedelem lerakat lehetett.”

Dobó Tihamér Képtár
Magyarkanizsa
kiállítás
tárlat
Őseink nyomában
Silling Léda
igazgató
Községközi Műemlékvédelmi Intézet

Most

13:49, Frissítve: 14:00

Folytatódnak a harcok a Közel-Keleten

Hajnalban is folytatódtak a harci cselekmények Izrael és a palesztin Hamász között. A Gázai övezetből rakétákkal támadtak, míg Izrael légicsapásokat mért a Hamász állásaira.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.