Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Őshonos fák kerülnek a kivágott ostorfák helyére

2019-11-12
14:36
2019-11-12
17:50
Forrás
Pannon RTV
Negyven ostorfát távolítottak el az elmúlt két hétben Palicson a Tölgyfasétány mellett.

Az eltávolításra azért volt szükség, mert az ostorfák a húsz éve elültetett tölgyfasor korona fejlődését akadályozták - közölték az ügyben illetékes Palics Ludas Közvállalattól. Az eltávolított, egyébként invazív ostorfák helyére olyan őshonos fákat terveznek telepíteni, amelyek nem árnyékolnak majd a tölgyfasornak. A jövőbeni cél pedig az, hogy az újratelepítésekkel vissza hozzák a palicsi park egykori kinézetét - mondta Dobó Márta a Palics Ludas Közvállalat igazgatónője.
„Sajnos nagyon sok év kihagyás van amióta nem biztos, hogy a legjobb mértékben történt az invazív fajoknak az eltávolítása, illetve az őshonos fajoknak a betelepítése, de a közvállalat nagyon szeretne ezen változtatni. Minden egyes évben, minden egyes természetvédelmi területnek a programjának a meghozatalakor a Tartományi Természetvédelmi Intézet véleményét is kikérjük, illetve jóváhagyását is megkérjük ezeknek a fáknak az eltávolítására, illetve az új fák telepítésére. Tehát a parkosítás a palicsi park esetében egy folyamat nem fogjuk tudni egyszerre az özönfajokat kicserélni őshonos fajokra, de valahol el kell kezdeni. ”

ostrofa
kivágás
Palics
őshonos
invazív

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.