Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Összefogással szépül a moholi Közösségi Ház

2021.11.25
12:36
2021.11.25
16:23
Forrás
Pannon RTV
Az épület rendezvényeknek és közösségépítő programoknak ad helyet.

Önkéntes összefogással szépül a moholi Közösségi Ház, amely több helybéli egyesület székházaként üzemel. 2015-től 2020-ig a moholi székhelyű Pro Communitas Civil Szervezet bérlőként üzemeltette a helyi közösségi házat, amelyet 2020-ban a magyar kormány támogatásával sikerült megvásárolni.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Bálint Ferenc, elnök, Pro Communitas Civil Szervezet: „Azért vettük meg, hogy az itteni adai, moholi közösségnek legyen hová eljönni. Ide járnak a nyugdíjasok, a Pro Communitas itt tartja közgyűléseit, a Moholi Családok Egyesülete jár ide. Azért kellett a munkaakciót megszervezni, hogy felújítsuk, felfrissítsük.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szóban forgó helyszínt legutóbb 2015-ben újították fel, így igazán ráfért már a mostani rekonstrukciós munka - tette hozzá Bálint Ferenc. A napokban befejeződő munkaakcióhoz, amely egyébként a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének támogatásával valósul meg, társszervezetként csatlakoztak a Moholi Családok Egyesületének tagjai is.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Világos Tibor, elnök, Moholi Családok Egyesülete: „Ők az anyagot adják, mi pedig önkéntes munkával bemeszeljük, tisztábbá tesszük, tehát otthonossá próbáljuk tenni az egész épületet. Most igazából már csak a belső részét, mivel a külső rész már az időjárás miatt nem jöhet létre.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A közeljövőben továbbá tervben van a nyílászárók és a nagykapu cseréje, valamint új falak felhúzása is. Reményeik szerint a december elején esedékes, felnőttek számára megrendezendő sakktorna megszervezésére már az új, felfrissült közösségi házban lesz lehetőség.

Ada
Mohol
közösségi ház
felújítás
Bálint Ferenc
Világos Tibor

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű