Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Összefogva a tiszta környezetért

2023.01.14
12:35
2023.01.14
15:47
Forrás
Pannon RTV
Közel húsz természetbarát karöltve tisztította meg a martonosi töltés és a tiszai ártéri erdő egy részét szombaton.

Az akciót a Természetjáró Egyesület szervezte meg, melynek célja Magyarkanizsa tiszai szakaszának hulladékmentesítése.

Szép számban gyülekeznek az akcióban résztvevők a csurgónál, vagyis a martonosi töltés kezdeténél. Innen indulnak majd és járják be a területet, összeszedve és kiválogatva a szemetet. Külön gyűjtik az üvegeket, a papír és egyéb hulladékot valamint a műanyagot. A magyarkanizsai Balázs Katalin négylábú kedvencével vett részt először az akcióban.

"Igazából itt először vagyok, de már a takarítási akción már nem is tudom, hogy hányadik alkalommal. Amikor meghirdetik és van időm, mindig részt veszek rajta. Azért mert mi is sokat járunk a természetbe, mivel van egy kutyánk és akkor pont ezeket a részeket járjuk végig és én is szeretek olyan környezetben lenni, ahol tisztaság van, és úgy érzem, hogy fontos az, hogy példát mutassak másoknak és azzal, hogy eljövök."

A Természetjáró Egyesület fontosnak tartja a természet értékeinek visszaállítását, ezért is csatlakozott 2020-ban egy határon átnyúló projekthez, amely az 5 ország egy folyó címet viseli. Célja a Tisza-menti országokban a jövendőbeli generációk tudatos vásárlásának, szemetelésének és életminőségének változtatása. Huszta Erzsébet az egyesület elnöke tanítóként is eleget tesz a feladatnak, de mint mondja az akció nem csak a fiataloknak fontos, hanem az idősebbeknek is.

"Ha már itt vagyunk Kanizsa község területén, akkor tudatosul bennünk, hogy a Tisza nem csak a strandot jelenti, hanem átfolyik a községen, több kilométer hosszan és akkor tegyük oda magunkat, lehet nem egyszeri-kétszeri alkalommal, de végig megyünk a községi határig és a magunk módján rendbe tesszük."

Az akció tovább folytatódik, ugyanis február elején szervezi meg az egyesület újból a hulladékgyűjtést a tiszai ártéri erdő másik szakaszán.

Martonos
természet
környezet
akció

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.