Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Összegyűjtik a vegyszeres flakonokat Magyarkanizsa községben

2022.05.13
13:41
2022.05.13
15:42
Forrás
Pannon RTV
Ebben az évben is megszervezik Magyarkanizsa községben a kiürült vegyszeres flakonok összegyűjtését.
Pannon RTV

A növényvédőszeres flakonok elszállítása a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a falugazdászok közös szervezésében valósul meg. A gyűjtést abból a célból végzik, hogy a mezőgazdasági termelők az üres flakonokat ne dobják és ne ássák vagy égessék el. Az elmúlt év tapasztalata azt mutatja, hogy az akcióval a termelők is elégedettek. Az érdeklődők bővebb információt a falugazdász irodában kaphatnak, vagy a a 062/800-65-33-as telefonszámon.

Pannon RTV

Skutera Éva, falugazdász, Magyarkanizsa: „Június folyamán tervezzük, hogy ismét összegyűjtjük a vegyszeres flakonokat. Az elmúlt évben három helyszínt jelöltünk ki, Horgost, Magyarkanizsát és Oromot, de amennyiben igény van rá, a többi településre is be tud menni a kamion összegyűjteni a flakonokat, ha egy megfelelő mennyiségű összejön. A pontos helyszínről később tudom informálni a termelőket.”

Magyarkanizsa község
Magyarkanizsa
Skutera Éva
vegyszer

Most

21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.
17:50, Frissítve: 20:20

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.