Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ostorfákat távolítanak el Palicson

2019-11-09
21:45
Forrás
Közlemény
A hatályos szabályozással összhangban ostorfákat távolítanak el Palicson, a Tölgyes fasor mentén - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Palics-Ludas Közvállalat.

Mint fogalmaznak, a Tölgyes fasor mentén kifejlett ostorfák találhatók, amik özönfajként vannak számontartva ezen a vidéken, és amely faj veszélyezteti az őshonos fafajok megmaradását és fejlődését. A vonatkozó határozatok elrendelik a tölgyfasor normális fejlődésének biztosítását, illetve azon ostorfák eltávolítását, amelyek lombozatukkal akadályozzák a tölgyfák fejlődését. Az eltávolítandó ostorfák negatív hatásai jól láthatóak a tölgyfák külső megjelenésén - részletezik. Hozzáteszik, a Nagy park a Palics Természeti Park nevű védett terület része, és már készül az ültetési terv is, amellyel, a természetvédelmi feltételekkel összhangban, megfelelő módon fogják felújítani a park azon részeit, ahol erre szükség mutatkozik.

ostorfa
Palics
Palics-Ludas Közvállalat
Tölgyes fasor

Most

07:10, Frissítve: 07:21

Ma van pünkösd vasárnapja

A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. A pünkösd a húsvét és a karácsony után a harmadik legnagyobb keresztény ünnep.
21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.