Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ostorfákat távolítanak el Palicson

2019-11-09
21:45
Forrás
Közlemény
A hatályos szabályozással összhangban ostorfákat távolítanak el Palicson, a Tölgyes fasor mentén - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Palics-Ludas Közvállalat.

Mint fogalmaznak, a Tölgyes fasor mentén kifejlett ostorfák találhatók, amik özönfajként vannak számontartva ezen a vidéken, és amely faj veszélyezteti az őshonos fafajok megmaradását és fejlődését. A vonatkozó határozatok elrendelik a tölgyfasor normális fejlődésének biztosítását, illetve azon ostorfák eltávolítását, amelyek lombozatukkal akadályozzák a tölgyfák fejlődését. Az eltávolítandó ostorfák negatív hatásai jól láthatóak a tölgyfák külső megjelenésén - részletezik. Hozzáteszik, a Nagy park a Palics Természeti Park nevű védett terület része, és már készül az ültetési terv is, amellyel, a természetvédelmi feltételekkel összhangban, megfelelő módon fogják felújítani a park azon részeit, ahol erre szükség mutatkozik.

ostorfa
Palics
Palics-Ludas Közvállalat
Tölgyes fasor

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.