Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Ösztöndíj a törökkanizsai középiskolásoknak

2021.06.19
12:16
2021.06.19
17:01
Forrás
Pannon RTV
Ösztöndíjban részesült 58 törökkanizsai középiskolás, amit a Törökkanizsáért Egyesület adott át tegnap délután a helyi könyvtárban. Az egyszeri támogatás lehetőségének megvalósítása Magyarország kormányának köszönhető.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Mihók Emese törökkanizsai tanuló is részesült az egyszeri ösztöndíjtámogatásban. Elmondta, nagyon örül a támogatásnak, mert ezt a pénzt több célra is fel tudja használni.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A szülők számára is nagy segítség a támogatás. Bajúsz Szuzanna: „A nagyobb fiam már egyetemre jár, ő is kapta már a Törökkanizsáért Egyesület ösztöndíját. Most a kisebbik fiam középiskolába jár, ő is kapja ugyanazt az ösztöndíjat és nagyon örülünk neki, mert minden dinár jól jön.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A Törökkanizsáért Egyesület már évek óta támogatja azokat a középiskolás gyerekeket, akik a község területén élnek és magyar nyelven végzik tanulmányaikat az iskolában – emelte ki Orosz Urbán Csilla az egyesület elnöke. Hozzátette: „Azért gondoltuk ezt a korcsoportot megcélozni, mert igazából a későbbiekben a felsőoktatásban más forrásokból is tudnak ösztöndíjakat kapni, viszont a középiskolásainknak nem sok lehetőségük van arra, hogy ösztöndíjakat kaphassanak.”

A szervező hozzátette, az, hogy támogathatják a diákokat Magyarország kormányának köszönhető.

Törökkanizsa
ösztöndíj

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.