Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Ötven olasz vállalat működik sikeresen Szabadkán

2021.10.14
13:44
2021.10.15
08:54
Forrás
Pannon RTV
Számos olasz vállalat működik Szabadkán, amelyek rengeteg munkahelyet biztosítanak a helyieknek, a két ország együttműködése pedig a továbbiakban is folytatódik - hangzott el Szabadka polgármestere és az olasz nagykövet találkozóján.

A Városházán egyeztettek, ezt követően pedig bemutatták a Sistem Italia nevű rendezvénysorozat fő célkitűzéseit, népszerűsítve a Vajdaság-szerte működő olasz cégeket, amelyek munkalehetőséget adnak a helyieknek.

Carlo Lo Cascio, belgrádi nagykövet, Olaszország: „Hogy miért éppen Szabadka? Ami a rendezvénysorozatot illeti, Szabadka, hogy úgy mondjam, logikus választás volt. Itt mintegy ötven olasz cég tevékenykedik. Ezek a vállalatok több mint ezerhatszáz munkahelyet biztosítanak. Ha figyelembe vesszük Vajdaság egész területét, akkor több mint 120 olasz vállalkozás működik itt, majdnem tízezer dolgozóval.”

Szabadka
olasz
SISTEMA ITALIA Road Show
Carlo Lo Cascio
Olaszország

Most

12:57, Frissítve: 13:03

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.