Ugrás a tartalomra

Parasztosz gyászmise a zentai csata emlékére

2021.09.11
08:01
2021.09.11
16:24
Forrás
Pannon RTV
Ilyenkor nemcsak a pravoszlávok, hanem a más vallású hívők is elmennek a pravoszláv templomba.

Parasztosz gyászmisét tartottak a zentai csata 324. évfordulója alkalmából a zentai Szent Mihály arkangyal-templomban. A pravoszláv liturgiát több mint 300 éve minden évben megtartják, hogy megemlékezzenek és imádkozzanak a zentai csatában elhunyt áldozatokért.

Stojkov Igor, titkár, KKT, Zenta: „Ez nekünk, zentaiaknak egy olyan közös pont, amely keretében a római katolikusok és a pravoszlávok összefonódnak, és egy olyan esemény, ahol mindannyian ünneplünk, tehát ahogy a pravoszlávok eljönnek a pravoszláv templomban, ugyanúgy a katolikus magyarok is eljönnek a pravoszláv templomba ezen a napon.”

parasztosz gyászmise
pravoszláv templom
Zenta
zentai csata
Stojkov Igor

Most

14:02, Frissítve: 14:18

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.
13:10, Frissítve: 13:27

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.
12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Népszerű