Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pétervárad mellett épül az új Covid-kórház

2021.04.13
17:32
2021.04.13
17:40
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidékre tervezett új Covid-kórház építése volt a városi képviselő-testület mai ülésének fő témája. A képviselők arról szavaztak, hogy a város átruházza a köztársaságra a tervezett építkezési területet.
Pannon RTV

A kórház a város szerémségi oldalán, Pétervárad mellett épülne. A kórház 600 férőhelyes lenne. A munkálatok befejezését szeptemberre tervezik. Az építést köztársasági forrásokból fedezik, a város pedig 250 millió dinárt szán a kommunális felszerelésre és területrendezésre.

Milan Đurić, Újvidék alpolgármestere kifejtette: „Újvidék egy korszerű Covid-kórházat fog kapni, amely a koronavírussal folytatott harc befejeztével általános kórházzá fog átalakulni, az egészségügyi rendszerünk keretén belül. Kiteljesítené az egészségügyi hálózatunkat, és megerősítené az egészségügyi védelem rendszerét. Még nincs pontosítva, de a világjárvány folyamán ez kórház valószínűleg a Vajdasági Klinikai Központ rendszerében lesz.”

Újvidék
covid-kórház
Milan Đurić

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.