Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

A Pfizer és Sinopharm oltása a legnépszerűbb Magyarkanizsán

2021.05.18
11:27
2021.05.18
16:29
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa községben már 5 900 polgár vette fel a koronavírus elleni védőoltás első adagját, míg 4700 lakos már túl van a védőoltás második dózisának felvételén is. A Tisza-parti községben a Pfizer és a kínai Sinopharm védőoltása a legkeresettebb.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A horgosi Molnár Attila a Sinopharm védőoltás második dózisát vette fel. Napi szinten ingázik Szerbia és Magyarország között, ezért döntött úgy, beoltatja magát: „A döntésem fő oka, hogy ingázó vagyok, és kell az utazás megkönnyítése, és egyéb helyekre való bejutás végett.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A magyarkanizsai Pósa József feleségével érkezett az oltópontra. A kezelőorvosával való egyeztetést követően döntöttek úgy, hogy felveszik a védőoltást: „Már a másodikat veszem fel. Szükségét láttam magamat is megvédeni, és a környezetem miatt is. Esetleg ha utazás, nyaralás közbejönne, az is közrejátszik. Főleg azért, hogy védett legyek, ne fertőzzek meg valakit.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa községben eddig 5900 felnőtt a védőoltás első dózisát, míg 4700 lakos már mind a két adag védőoltást felvette. A tapasztalat azt mutatja, hogy egyre többen először a háziorvosával egyeztetnek, és csak ezt követően jelentkeznek a szakember által tanácsolt védőoltás felvételére.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Mondhatjuk, hogy sokan orvosi ajánlatra választják a szabad védőoltásokat, és természetesen mi ennek az igénynek eleget teszünk, azt a védőoltást kapja a polgár, amit az orvos javasolt neki. Ha most valaki bejelentkezik a védőoltásra az e-upraván, egy-két napot kell várni, és kapja az értesítést, hogy jöhet a védőoltásra.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A Tisza-parti községben folyamatosan várják azokat is, akik bejelentkezés nélkül szeretnék felvenni a Pfizer, a Sinopharm vagy a Szputnyik-V vakcina egyikét.

Magyarkanizsa
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Sinopharm
koronavírus elleni védőoltás
Gyólay Karolina

Most

12:55, Frissítve: 13:00

Friss olimpiai hírek

Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.
11:49, Frissítve: 11:55

A járvány miatt veszélyben az olimpia

Tokióban a hétnapos átlag közel 50 százalékkal nagyobb az előző heti számnál. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a japán fővárosban kritikus koronavírushelyzet alakulhat ki.

Népszerű