Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Pfizer és a Sinopharm vakcinát vehetik fel bejelentkezés nélkül Szabadkán

2021.05.17
14:26
2021.05.17
16:44
Forrás
Pannon RTV
Folyamatos a koronavírus elleni immunizáció Szabadkán, az új városházán.

Délelőtt az orosz Szputnyik V második dózisát vehették fel azok, akik már regisztráltak a védőoltás felvételére. A héten a tervek szerint az amerikai-német gyártmányú Pfizer/BioNTech és a kínai Sinopharm vakcinákat vehetik fel az érdeklődők előzetes bejelentkezés nélkül reggel 8 és este 8 között.

A 87 éves Kecskés Margit hétfőn vette fel a Szputnyik V második dózisát. Fiatalabb családtagjai megóvása érdekében jelentkezett az immunizációra.

"Nem fájt a beadás egyáltalán. Az első se, csak egy kicsit szédültem első nap meg másnap, de semmi mást nem éreztem."

Szintén a második adagot kapta meg az orosz vakcinából Rozalia Čik.

"A saját érdekemben, mindenekelőtt magam miatt, továbbá a családom, a barátaim, valamint a szomszédaim miatt is, és így tovább."

Pannon RTV

A Szputnyik V védőoltás néhány nappal később érkezett meg az új városházára, mint számítottak rá. Emiatt akinek múlt hét péntekre vagy szombatra volt időpontja, ezen a héten veheti fel a vakcinát - magyarázta Dr. Nikola Filipović általános orvos.

"Reggel mintegy 450 második dózist adtak be, két óráig folytatjuk az újraoltást. 14 óra után előzetes bejelentkezés nélkül adjuk be az első adagokat a tegnap megérkezett Sinopharmból, és valószínűleg van még néhány adag Pfizer is. "

A szabadkai felnőtt lakosság 24 százaléka lett eddig beoltva a koronavírus elleni vakcina valamelyikének mindkét dózisával, ez 31 ezer embert jelent.

vakcina
Szabadka
oltás
Pfizer
Sinopharm

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.