Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Polgármesteri fogadáson a magyarkanizsai U23-as bajnokság birkózói

2019-03-15
13:05
2019-03-15
13:14
Forrás
Pannon RTV
Nagy Szebasztián Európa-bajnoki ezüstérmest birkózót és csapattársait, Petrović Dejant és Fábián Annát fogadta ma a magyarkanizsai önkormányzat.

Nagy Szebasztián ezüstérmet szerzett a 23 éven aluliak Európa-bajnokságán.

A magyarkanizsai birkózó klub autóbuszokat indított a verseny idejére, hogy az érdeklődők szurkolhassanak a versenyen résztvevőknek. Nagy Szebasztián elmondta, hogy a magyarkanizsai csapat szurkolása és támogatása nélkül nem állhatott volna fel a dobogó második fokára. A döntőben az orosz Alen Mirzojantól veszített a 67 kilogrammosok fináléjában.

Nagy Szebasztián, U23-as ezüstérmes birkózó: „Tudtuk, hogy mit csinál, tudtuk, hogy emel, hogy miben jó. Az nyomja a szívemet, hogy mindent tudtunk róla, és mégis meg tudta csinálni ellenem, de ezen majd többet fogunk dolgozni, kijavítjuk a hibákat, megnézzük a meccset, hogy mit rontottam el, mit csináltam jól, levonjuk a hibákat, csinálunk egy jobb taktikát és megverjük.”

Szebasztián történelmet írt, ő az első szerbiai versenyző, aki az U23-as bajnokságon másodszor szerzett érmet - emelte ki Bálint Zoltán, a Szerbiai Birkózó Szövetség közgyűlési elnöke: „Az egyesületünk történetében a legnívósabb eredmény, hiszen eddig már a Szebasztiánnak volt egy bronzérme, amit szintén az U23-as bajnokságon szerzett, most pedig az ezüstérmet szerezte meg. Ő nemcsak Kanizsán a legeredményesebb sportoló, hanem az egész szerbiai birkózás legeredményesebb sportolója a 23 éves kategóriában.”

Jelképes ajándékkal köszöntötte a versenyzőket és a klub képviselőit az eredmények elismeréséül Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Minden évben igyekszik az önkormányzat a sportklubok súgása és javaslata alapján úgy módosítani a sporttámogatási politikán, hogy annak a legnagyobb hatásfokát el tudjuk érni, és úgy gondolom, hogy a legnagyobb hatásfok akkor van, amikor ilyen szép eredményekkel térnek vissza.”

A polgármester hozzátette, hogy a jövőben is azon lesznek, hogy a községben élő fiatal tehetségek megfelelő támogatásban részesüljenek.

Fejsztámer Róbert
birkózó
Nagy Szebasztián

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.