Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Programkavalkád várta a horgosiakat

2022.07.04
19:37
2022.07.04
20:28
Forrás
Pannon RTV
Megválasztották a falu legszebb kertjét, valamint átadták rendeltetésének a központban lévő játszóteret, melyet közel 60 ezer dinárból újítottak fel.

Különféle virágok, sziklakert, örökzöld növények - ezt az ízlésesen elrendezett virágoskertet választották meg Horgos legszebb kertjévé. A Varga család évek óta szépíti a kertet, először neveztek be a versenyre és a közösség számára meghirdetett szavazáson ez bizonyult a legszebbnek. Varga László, Horgos: „Régóta elkezdtük csinálni, csak hát nem így alakult az első túrában, amit csináltunk. Ezt egy hat éve csináltuk meg így, és azóta gondozzuk rendszeresen, mert ha elhanyagoljuk, akkor abból nem lesz semmi se.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A legszebb virágoskert címért közel tízen szálltak versenybe. Minden résztvevő egy kisebb ajándékcsomagot kapott a szervezőtől, a Művelődési Háztól. A programsorozat tovább folytatódott, ugyanis a Juvenior Polgárok Egyesületének szervezésében megújult a központban lévő játszótér. A gyermekek nagyon örültek, a szülők pedig kiemelték, nem csak szép, hanem biztonságos is lett. Deák Anikó, Horgos: „Mi nagyon örülünk, hogy lett újítva. Két gyermekem van, a kisebb pláne nagyon örül. Biztonságosabb lett, tisztább lett úgyhogy örömmel jövünk a játszótérre.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A felújításra befolyt pénzeszközt még áprilisban, az elő majálison sikerült összegyűjteni. Sós Nóra, elnök, Juvenior Polgárok Egyesülete, Horgos: „Ennek a programnak a végső állomásán vagyunk itt a gyerekzsúr alkalmával, a játszóteret birtokba vehették a gyermekek, ami igazából teljesen megújult, hiszen új burkolatot kapott, új színben pompázik. A kis kiülő pihenő tetőszerkezetét feljavítottuk és néhány elemmel gazdagodott.”

Horgoson a július a gyermekekről fog szólni, egész hónapon át különféle gyermekprogramokkal és táborokkal várják a legkisebbeket.

Magyarkanizsa
Horgos
Sós Nóra

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.