Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Projekt a Palicsi-tó vízminőségének javítására

2020.12.17
18:57
2020.12.17
19:05
Forrás
Pannon RTV
A terv célja egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, és a problémakezeléssel kapcsolatos intézkedések meghatározása.

Online nyitókonferenciát tartottak ma a Palicsi-tó vízminőségének javítása elnevezésű projekt kapcsán, amelyet a magyarországi Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve a Nyugat-Balkáni Zöld Központ támogatásával a VTK Innosystem Kft. hajt végre. A Palicsi-tó vízminőségének javítása, idegenforgalmi, gazdasági de környezetvédelmi szempontból is rendkívül fontos a város részére, hogy megőrizzük Palics természeti és kulturális örökségét - olvasható a konferencia kapcsán kiadott közleményben.

A nyitókonferencián a szervező VTK Innosystem Kft. Képviselőin kívül részt vett Jaksa Róbert, a Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára, Kern Imre alpolgármester, Góli Csilla, a városi tanács kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tagja, a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV, a Palics-Ludas Közvállalat képviselői mellett a Tartományi Természetvédelmi Intézet és a DTD Vízügyi Vállalat szakmunkatársai.

Szabadka
Palicsi-tó
vízminőség
konferencia

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.