Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Rangos elismerés Újvidéknek

2021.12.06
14:43
Forrás
Közlemény
Újvidék kapta a Melina Mercury-díjat, amelyet Európa legsikeresebb kulturális fővárosainak ítélnek oda.

Az Európai Bizottság szakértői testülete 2019-ben, az előkészítő szakaszban Újvidéket az egyik legjobb európai kulturális fővárosnak minősítette, most pedig a harmadik ellenőrző jelentés után azt javasolta, hogy a szerb Athénként számon tartott Duna-parti város kapja meg ezt az elismerést.

Maja Gojković művelődési miniszter gratulált Nemanja Milenkovićnak, az Újvidék 2021 – Európa Kulturális Fővárosa Alapítvány igazgatójának és az egész csapatnak a díj elnyerése alkalmából.

Újvidék
Melina Mercury-díj
kulturális főváros

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.