Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

REJTŐzködő irodalom

2023.04.13
19:36
Forrás
Pannon RTV
A debreceni Déri Múzeum REJTŐzködő irodalom címet viselő Rejtő Jenő-kiállítása nyílt meg Magyarkanizsán a Dobó Tihamér Képtárban.

Az érdeklődők kalandos rejtvények között kutathatják a rejtői regényvilág szövevényeit, szerzőjük alakját, és a képregény-adaptációk 60-70-es évekbeli és felújított variánsait.

Izgalmas kiállítás nyílt Magyarkanizsán. Azok, akik ellátogatnak a Dobó Tihamér Képtárba, nyomába eredhetnek a magyar ponyvairodalom legnagyobb mesterének, Rejtő Jenőnek. A program a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény szervezésében valósult meg.

Sarnyai Károly, a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény igazgatója: "Tavaly láttuk Palicson, hogy ott szerepelt a kiállítás, megjelent az újságban a cikk és felmerült bennem, hogy ezt Kanizsán is meg kellene csinálni. Eszembe jutottak a régi emlékeim, amikor én magam is olvastam a Rejtőt, de akkor még nem is tudtam, hogy Rejtőt olvasok, mert akkor P. Howardként volt fémjelezve a szerző."

A kiállítás mellett múzeumpedagógiai élmény és játék várja a látogatókat. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas és érdekes lehet a program.

Aranyi Fruzsina, a Déri Múzeum múzeumpedagógusa: "Abból a szempontból különleges kiállításról beszélünk, hogy a múzeumpedagógia és a muzeológiai rész összefonódik, tehát a kiállítás párbeszédben van a játékkal, a kettő együtt nagyon jól értelmezhető és gyakorlatilag abból indultunk ki, Rejtő Jenő életrajzi momentumából, miszerint szőrén-szálán eltűnt."

A május 19-ig látogatható kiállításon az érdeklődők kalandos rejtvények között kutathatják a rejtői regényvilág szövevényeit és szerzőjük alakját.

Rejtő Jenő
irodalom
kiállítás
Magyarkanizsa

Most

08:53, Frissítve: 11:03

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

A migrációs probléma bonyolult, de a megoldás egyszerű: nem kell őket beengedni! - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban. Facebook-posztjában is megerősítette: Magyarország nem lesz migránsgettó.

Népszerű