Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Apczi Jenő

Reklám a helyi termékeknek

2022.05.12
11:13
2022.05.13
11:41
Forrás
Pannon RTV
Több mint fél millió dinár értékben készített reklámtáblákat Magyarkanizsa önkormányzata a községbeli gazdák részére. A vissza nem térítendő támogatásra a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárságnál pályáztak.
Pannon RTV/ Apczi Jenő

Ilyen és ehhez hasonló reklámtáblák készültek el a község területén, annak érdekében, hogy a helyiek és az idelátogatók könnyebben értesüljenek a helyi termékekről. A megnyert, vissza nem térítendő pályázat értéke kicsivel több mint fél millió dinár.

Szalkai Nemes Valéria, mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadó, Magyarkanizsa: „A 42 táblából  9 nagy, amelyek hat település bejáratánál, vagy központjában lesznek, mint itt a hátam mögött is látható magyarkanizsai piactéren, illetve a kisebb táblák a termelők utcáinak kezdetén, vagy a lakóházak falára lesznek elhelyezve.”

Pannon RTV/ Apczi Jenő

A reklámtáblákon többek között virágárus, biotermelő, borász, méhész, pálinkafőző, zöldségtermesztő, palántanevelő, tönkölybúza termesztő és sajtkészítő is megtalálható. Az önkormányzat számára fontos, hogy mindenben támogassák a termelőket – emelte ki Újvári Zsombor illetékes: „Magyarkanizsa önkormányzata mindig örömmel áll azon helyi termelők mellett, akik itt termelik meg a termékeiket és árusítják. Ugyanis itt mindig nagyon jó minőségű házi termékekről van szó, legyen az borászat, alkoholos ital, de legyen az akár méz, akár őrlemények, fűszerek és méltán lehetünk büszkék a termelőinkre.”

Pannon RTV/ Apczi Jenő

A táblák kihelyezése folyamatos, és pár napon belül az összes a helyére kerül.

Magyarkanizsa
Szalkai Nemes Valéria
Újvári Zsombor

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.