Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Apczi Jenő

Reklám a helyi termékeknek

2022.05.12
11:13
2022.05.13
11:41
Forrás
Pannon RTV
Több mint fél millió dinár értékben készített reklámtáblákat Magyarkanizsa önkormányzata a községbeli gazdák részére. A vissza nem térítendő támogatásra a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárságnál pályáztak.
Pannon RTV/ Apczi Jenő

Ilyen és ehhez hasonló reklámtáblák készültek el a község területén, annak érdekében, hogy a helyiek és az idelátogatók könnyebben értesüljenek a helyi termékekről. A megnyert, vissza nem térítendő pályázat értéke kicsivel több mint fél millió dinár.

Szalkai Nemes Valéria, mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadó, Magyarkanizsa: „A 42 táblából  9 nagy, amelyek hat település bejáratánál, vagy központjában lesznek, mint itt a hátam mögött is látható magyarkanizsai piactéren, illetve a kisebb táblák a termelők utcáinak kezdetén, vagy a lakóházak falára lesznek elhelyezve.”

Pannon RTV/ Apczi Jenő

A reklámtáblákon többek között virágárus, biotermelő, borász, méhész, pálinkafőző, zöldségtermesztő, palántanevelő, tönkölybúza termesztő és sajtkészítő is megtalálható. Az önkormányzat számára fontos, hogy mindenben támogassák a termelőket – emelte ki Újvári Zsombor illetékes: „Magyarkanizsa önkormányzata mindig örömmel áll azon helyi termelők mellett, akik itt termelik meg a termékeiket és árusítják. Ugyanis itt mindig nagyon jó minőségű házi termékekről van szó, legyen az borászat, alkoholos ital, de legyen az akár méz, akár őrlemények, fűszerek és méltán lehetünk büszkék a termelőinkre.”

Pannon RTV/ Apczi Jenő

A táblák kihelyezése folyamatos, és pár napon belül az összes a helyére kerül.

Magyarkanizsa
Szalkai Nemes Valéria
Újvári Zsombor

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.