Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Rendezett játszótér várja a makkhetesi gyerekeket

2021.05.15
12:53
2021.05.15
17:44
Forrás
Pannon RTV
Szemétszedő akciót szerveztek a szabadkai Makkhetes helyi közösség területén. A résztvevő önkéntesek a helyi közösség épülete melletti játszóteret tisztították meg.
Pannon RTV

A szervező a Makkhetesi Hagyományőrző Polgárok Egyesülete, a helyi Nyugdíjas Egyesület és a VMSZ helyi szervezete volt.

Nagy fű és sok szemét terítette be a Makkhetesi helyi közösség épülete melletti játszóteret. A helyiek minden évben igyekeznek összegyűlni és szebbé tenni környezetüket.

Tuza Bella, önkéntes: „Azért jövünk ide minden évben, hogy tisztán tartsuk a játszóteret, és hogy a gyerekek számára biztonságossá tegyük, a szülők is nyugodtan ki tudják ide vezetni a gyerekeiket, cigicsikkek és minden nélkül egy tiszta környezetbe.”

A szervezők célja, hogy rendezett körülmények között játszhassanak a gyerekek.

Juhász Edit, a VMSZ makkhetesi szervezetének tagja: „Mi ezt igyekszünk a gyerekeink, unokáink miatt tiszteletben tartani, és amennyire időnk, a helyzet, az időjárás engedi ezt ápolni tovább.”

A szervezők elmondták, évente több ilyen akciót is szerveznek.

Kovács Ferenc, elnök, Makkhetesi Hagyományőrző Polgárok Egyesülete: „Fontosnak tartjuk természetesen, a gyerekek ide szoktak jönni, itt szoktak játszani. Minden évben kicseréljük a homokot. Szeretnénk ezt többször is csinálni évente, de ahogy megengedi az időnk, annyiszor csináljuk.”

A szemétszedés mellett a résztvevők a füvet is lenyírták, sőt, a homokozót is új homokkal frissítették fel. Az akcióban idősek és fiatalok egyaránt részt vettek.

Makkhetesi Hagyományőrző Polgárok Egyesülete
Makkhetes
Nyugdíjas Egyesület
VMSZ
Szabadka
szemétszedés

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.