Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Rendhagyó szentmise Olivér megsegítésére

2020.11.08
06:55
2020.11.08
16:26
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken is gyűjtik a pénzadományokat Pál Gajódi Olivér, az SMA1-ben szenvedő bajmoki kisfiú gyógykezelésére. A telepi Szent Erzsébet templomban rendhagyó misét tartottak, az Európa Kollégium énekkara hangversennyel kedveskedett az egybegyűlteknek.
Pannon RTV/Juhász Andrea

Egyházi dalok csendültek fel a misén és az azt követő rövid hangversenyen. A hívők élvezettel hallgatták az előadást.

Danyi Zsuzsanna, Újvidék: „Többször is kellene ilyen misét szervezni, azt hiszem, hogy a fiatalok szívesebben is jönnének, és szívesen részt vesznek az ilyen miséken.”

Pannon RTV/Juhász Andrea

A fiatal egyetemistákat a tenni akarás, illetve a segítségnyújtás ösztönözte arra, hogy ily módon járuljanak hozzá Olivér gyógyulásához – mondta az énekkar vezetője, Détári Apollónia.

Détári Apollónia, énekkarvezető, Európa Kollégium: „Minden hívő számára ez egy küldetés, ha tudunk és látunk bajban levő embereket, hogy segítsünk, ahogy csak tudunk, és azt hiszem, a kórus keretén belül hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy minél hamarabb felépüljön.”

Pannon RTV/Juhász Andrea

A Szent Erzsébet plébániatemplom és az Európa Kollégium között szoros az együttműködés. Nagy Attila plébános háláját fejezte ki a kezdeményezés kapcsán.

Nagy Attila, plébános, Szent Erzsébet plébániatemplom, Újvidék: „Ez természetes dolog a hívő emberben, hogy mindig, minden pillanatban keresi az alkalmat, hogy segíteni tudjon, hogy oda tudjon állni, azok mellé, akiknek szükségük van rá. Ez egy alapvető keresztény magatartás, hogy a saját bölcsességével, mert sokféleképpen lehet segíteni, és nem biztos, hogy mindig segítünk, de meg kell találni annak a módját és kivitelezését, hogy kinek és mikor van segítségre szüksége.”

Az adománygyűjtést jövő vasárnap, a templom búcsúján is folytatják.

Európa Kollégium
mise
adomány
jótékony
Pál Gajódi Olivér
Szent Erzsébet templom
telepi
rendhagyó
hangverseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:13, Frissítve: 07:21

Olaszország több városát elöntötte az eső - VIDEÓ

Az olasz fővárosra a vasárnapra virradó éjszaka újabb heves vihar csapott le, és a nagy mennyiségű csapadék elszigetelte a szicíliai Messina teljes térségét is. A polgári védelem egészen hétfőig meghosszabbította az időjárási riasztást.
20:50, Frissítve: 07:28

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű