Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Rendhagyó szentmise Olivér megsegítésére

2020-11-08
06:55
2020-11-08
16:26
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken is gyűjtik a pénzadományokat Pál Gajódi Olivér, az SMA1-ben szenvedő bajmoki kisfiú gyógykezelésére. A telepi Szent Erzsébet templomban rendhagyó misét tartottak, az Európa Kollégium énekkara hangversennyel kedveskedett az egybegyűlteknek.
Pannon RTV/Juhász Andrea

Egyházi dalok csendültek fel a misén és az azt követő rövid hangversenyen. A hívők élvezettel hallgatták az előadást.

Danyi Zsuzsanna, Újvidék: „Többször is kellene ilyen misét szervezni, azt hiszem, hogy a fiatalok szívesebben is jönnének, és szívesen részt vesznek az ilyen miséken.”

Pannon RTV/Juhász Andrea

A fiatal egyetemistákat a tenni akarás, illetve a segítségnyújtás ösztönözte arra, hogy ily módon járuljanak hozzá Olivér gyógyulásához – mondta az énekkar vezetője, Détári Apollónia.

Détári Apollónia, énekkarvezető, Európa Kollégium: „Minden hívő számára ez egy küldetés, ha tudunk és látunk bajban levő embereket, hogy segítsünk, ahogy csak tudunk, és azt hiszem, a kórus keretén belül hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy minél hamarabb felépüljön.”

Pannon RTV/Juhász Andrea

A Szent Erzsébet plébániatemplom és az Európa Kollégium között szoros az együttműködés. Nagy Attila plébános háláját fejezte ki a kezdeményezés kapcsán.

Nagy Attila, plébános, Szent Erzsébet plébániatemplom, Újvidék: „Ez természetes dolog a hívő emberben, hogy mindig, minden pillanatban keresi az alkalmat, hogy segíteni tudjon, hogy oda tudjon állni, azok mellé, akiknek szükségük van rá. Ez egy alapvető keresztény magatartás, hogy a saját bölcsességével, mert sokféleképpen lehet segíteni, és nem biztos, hogy mindig segítünk, de meg kell találni annak a módját és kivitelezését, hogy kinek és mikor van segítségre szüksége.”

Az adománygyűjtést jövő vasárnap, a templom búcsúján is folytatják.

Európa Kollégium
mise
adomány
jótékony
Pál Gajódi Olivér
Szent Erzsébet templom
telepi
rendhagyó
hangverseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.