Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Rendkívüli helyzetet hirdettek Újvidéken

2020-11-26
16:30
2020-11-26
18:01
Forrás
Pannon RTV
A gyors ütemben romló járványhelyzet miatt döntött így a városi válságstáb.

A cél, hogy a város minden felhasználható eszközzel visszaszorítsa a koronavírus-járvány terjedését, a rendkívüli helyzet megteremtésével pedig az összes erőforrás a védekezés szolgálatába állítható - olvasható a válságstáb közleményben.

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

Elsősorban gazdasági okokra hivatkozva, a mai nap előtt még nem vezették be Újvidéken a rendkívüli helyzetet. Azonban a járványügyi helyzet kedvezőtlen alakulása miatt, ma sor került erre a lépésre is. Ez még nem jelent újabb intézkedéseket, csak szigorításokat az ellenőrzések folyamán.

Radovan Stankov, Újvidék: „Ami ezt a határozatot illeti, hogy a nyitvatartási időt 18 óráig határozták meg, én úgy gondolom, hogy le kéne még rövidíteni. Minél kevésbé teszed lehetővé az embereknek, hogy találkozzanak, annál jobb az eredmény.”
 

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

A már érvényben lévő intézkedések közt van a vendéglátóipari egységek és bevásárlóközpontok 18 óráig tartó nyitvatartása, valamint az utasok számának korlátozása az autóbuszokon. A rendkívüli helyzettel az ellenőrzést és a büntetéseket fokozzák.

Basnec Igor, alpolgármester, Újvidék: „Külön még kihangsúlyoznám, hogy ahogy bent, úgy kint is, maximum öt személy lehet, és be kell tartani az egy és fél méteres távolságot. Bent pedig meg kell teremteni, hogy négy négyzetméteren egy személy lehessen.”
 

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

Vajdaság-szerte 20.176 aktív esetet tartanak nyilván, ebből 7.470-et csak Újvidéken. Az elmúlt 24 órában a tartományban 1.775 új fertőzést regisztráltak. Tegnap Újvidéken rekordszámú személy szorult kórházi kezelésre, 458.

Dr. Olivera Ivanov, tartományi egészségügyi titkárhelyettes: „Az egészségügyi munkások igazán rendkívüli erőfeszítéseket fektetnek be, hogy minden páciens el legyen látva, hogy megkapják a kezelést. Kérjük a lakosságot, hogy legyenek türelmesek. Mindenki, akinek szüksége van vizsgálatra és gyógyításra, fogadva lesz, megvizsgáljuk és kórházi ápolásban fog részesülni, azonban egy kis türelemre van szükség, mivel valóban nagy az egészségügyi munkások terheltsége, akik között nagy számú beteg is van.”

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

A rendkívüli helyzet bevezetésével a városnak rendelkezésére áll minden erőforrás a járvány további terjedésének enyhítésére, ami az összes kormányzati szint jobb hálózati kommunikációját is jelenti - áll a polgármesteri hivatal közleményében.

Újvidék
rendkívüli helyzet
járvány
fertőzött

Most

16:26, Frissítve: 19:52

Sorban álltak az oltásért Belgrádban

Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett ma a Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyhez, hogy megkaphassák a vakcinát. A nagy érdeklődés miatt a szerb fővárosban a napokban további két oltóhelyet nyitnak, ahol tömegesebben tudják oltani a a lakosságot

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.