Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Rendkívüli Községi Képviselő-Testületi ülést tartottak Zentán

2019-01-31
17:38
2019-01-31
18:27
Forrás
Pannon RTV
A képviselők a leszállított hőenergia felosztásáról, az elszámoltatás módjáról és az ezzel kapcsolatos szabályzat módosításáról tárgyaltak.

A szabályzatot a következő fűtési idény kezdetéig dolgozzák majd ki, hogy a távfűtési szolgáltatás fogyasztóinak ne a fűtési idény közepén kelljen változtatásokat eszközölniük.

A rendkívüli KKT-t azért hívták össze, mert módosítani kellett a hőenergia felosztásáról és elszámoltatásáról szóló szabályzatot, hogy ne a fűtési idény közepén legyenek változtatások.

Stojkov Igor, titkár, KKT, Zenta: „A község szervezni fog lakossági fórumokat, gyűlést, amelyen ismertetni fogja az új határozatot. Másrészt a községnek így marad elég ideje, hogy olyan szakembereket foglalkoztasson, akik egy új határozatot, sokkal jobbat tudnak a lakók számára megírni.”

A szabályzat módosítását a zentai Községi Képviselő-testület szavazattöbbséggel fogadta el. Az ellenzéki képviselők szerint azonban a december 28-i KKT ülésen a testületnek nem lett volna szabad elfogadnia a távfűtés elszámoltatására vonatkozó szigorú szabályzatot.

Zsíros-Jankelić Anikó, zentai frakcióvezető, Demokrata Párt: „Vannak olyan lakótömbök, ahol minden lakás bevezette az allokátorokat. Viszont nagyon sok olyan tömb van, ahol a lakók fele nem vezette be. Egy hónap alatt befektetni, beszerezni ezeket az allokátorokat nem egyszerű dolog.”

Annak ellenére, hogy az esélyegyenlőségi biztos pozitívan bírálta el a határozatot, a község szeretné figyelembe venni a lakosok észrevételeit, jelezte Lőrinc Csongor a VMSZ községi szervezetének elnöke.

Lőrinc Csongor, elnök, VMSZ községi szervezete: „Ez azért fontos, mert így a következő fűtési idény kezdetéig be tudjuk építeni a lakosság igényeit, a felhasználók igényeit. Azt lehet mondani, hogy a következő határozatot azok az emberek, akik ezt a fűtést használják.”

Lőrinc Csongor hozzátette, a probléma kapcsán a lakóközösségek képviselőivel már február folyamán megkezdik az egyeztetést.

Zenta
Községi Képviselő-testület

Most

19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.