Ugrás a tartalomra

Részletes szabályozási tervet dolgoznának ki a palicsi fürdő központi területére vonatkozóan

2023.04.05
11:18
2023.04.05
15:50
Forrás
Pannon RTV
Egyebek mellett erről is vitáznak majd a képviselők a szabadkai VKT csütörtöki ülésén. Emellett gazdasági témák is napirenden lesznek, hiszen zentai cégek is csatlakoznának a Szabadkai Vámszabad Övezethez.

Palics kezdi felidézni régi pompáját, a két ezzel foglalkozó közvállalat rendben tartja a település központját, az akvapark építési munkálatai pedig a tervezett dinamika szerint zajlanak - mondta dr. Pásztor Bálint. A szabadkai VKT elnöke szerint a részletes szabályozási terv jogi keretet teremt és figyelemmel lesz mindarra, amit Palics az elmúlt másfél évszázadban kivívott, másrészt pedig új idegenforgalmi tartalmaknak a kialakítására is lehetőséget biztosíthat.

„Tehát őrizünk mindent, ami hagyomány és amitől Palics az, ami. Ugyanakkor bővíteni kell a turisztikai kapacitásokat annak érdekében, hogy versenyképes tudjon maradni Palics, de ez nem mehet a hagyománynak és Palics arculatának a kárára.”

Emellett gazdasági témák is napirenden lesznek a csütörtöki ülésen, hiszen zentai cégek is csatlakoznának a Szabadkai Vámszabad Övezethez.

„Zentai cégek kérték a vámszabad övezet tevékenységének, sőt területének a bővítését. Ez fontos Zentának, fontos Szabadkának, fontos a gazdasági versenyképesség szempontjából, illetve fontos a munkahely-teremtés szempontjából. A szabadkai VKT holnapi ülésén meghozza a döntésnek a ráeső részét, az utolsó szó pedig a köztársasági kormányé, amely a jóváhagyását kell, hogy adja erre a bővítésre, de biztos vagyok benne, hogy ez meg fog történni.”

Szabadka város képviselő-testületének csütörtöki ülésén egyebek mellett elfogadják majd Újzsednik település általános szabályozási tervét, megvitatják a helyi ombudsman tavalyi évi jelentését és számos személyi kérdésben is döntenek a képviselők.

Palics
Aquapark és Wellnessközpont
Dr. Pásztor Bálint
gazdaság
VKT
Városi Képviselő-testület
ülés

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.