Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sakkfesztivál kezdődött Szabadkán

2021.05.03
20:38
2021.05.04
17:57
Forrás
Pannon RTV
A versenyt országos bajnokságként tartják meg, négy kategóriában 170 tehetséges fiatal méri össze a tudását.
Pannon RTV

Az ünnepélyes megnyitón Andrija Jorgić, a Szerbiai Sakkszövetség főtitkára elmondta, júliusban Belgrádban az idei év legrangosabb európai sakkversenyét szervezik majd meg, a Szerbia Opent.

A sakkfesztivált Stevan Bakić Szabadka polgármestere nyitotta meg.

„Szabadka eddig már sok nemzetközi és országos sakkbajnokságnak, megmérettetésnek volt a házigazdája, azonban különleges varázsa van annak, amikor városunkban összesereglenek egész Szerbiából a sakkjáték jövőbeli fiatal reménységei, akik itt ismerkedhetnek, szoros sport és más barátságokat köthetnek, és ami a legfontosabb, hogy tovább képezzék magukat.”

A verseny május 9-én fejeződik be.

Szabadka
sakk
sakkfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.