Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Sebességmérő táblákat helyeztek el az oromi iskolánál

2021.06.29
12:32
2021.06.29
17:21
Forrás
Pannon RTV
Két sebességmérő táblát helyeztek ki Oromon, a helyi általános iskolánál. A sebességmérők felszerelésére a magyarkanizsai önkormányzat közlekedésbiztonsági programja keretében került sor.

A beruházást a tartományi közlekedési titkárság, valamint a magyarkanizsai önkormányzat közösen finanszírozta.

Magyarkanizsa község folytatja a folyamatos beruházásokat a közlekedésbiztonság terén, mostantól sebességmérő táblák fogadják az oromi iskolánál a közlekedőket.

Marko Ždero, kommunális tevékenységekkel megbízott tanácstag, Magyarkanizsa KT: „Ebben az évben megkezdtük az iskolai zónák biztonságosabbá tételét, ahogy Magyarkanizsán, úgy a többi helyi közösségben is. Orommal kezdtük. Az iskolai zónák fejlesztésére a tartományi energetikai, építésügyi és közlekedési titkárságnál pályáztunk a sebességmérő kijelzők kihelyezésére.”

A beruházást a tartományi energetikai, építésügyi és közlekedési titkárság 400 ezer dinárral támogatta, míg a helyi önkormányzat 743 ezer dinár saját eszközzel vett részt a finanszírozásban.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Felhívnám a figyelmet arra, hogy ez nem regisztrált sebességmérő tábla, tehát nem kamerák, hanem valóban a tájékoztatást szolgálják. Ezzel két dolgot szeretnék megerősíteni, egyrészről, hogy a vezetők lelkiismeretére van bízva, hogy betartják-e a közlekedési szabályokat, másrészről meg szeretném erősíteni, hogy nem fogjuk figyelni a közlekedés résztvevőit.”

A tervek szerint a közeljövőben a horgosi iskolánál is kihelyeznek majd sebességmérőket.

sebességmérő
Orom
általános iskola
Fejsztámer Róbert

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.