Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Sebességmérő táblákat helyeztek el az oromi iskolánál

2021.06.29
12:32
2021.06.29
17:21
Forrás
Pannon RTV
Két sebességmérő táblát helyeztek ki Oromon, a helyi általános iskolánál. A sebességmérők felszerelésére a magyarkanizsai önkormányzat közlekedésbiztonsági programja keretében került sor.

A beruházást a tartományi közlekedési titkárság, valamint a magyarkanizsai önkormányzat közösen finanszírozta.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa község folytatja a folyamatos beruházásokat a közlekedésbiztonság terén, mostantól sebességmérő táblák fogadják az oromi iskolánál a közlekedőket.

Marko Ždero, kommunális tevékenységekkel megbízott tanácstag, Magyarkanizsa KT: „Ebben az évben megkezdtük az iskolai zónák biztonságosabbá tételét, ahogy Magyarkanizsán, úgy a többi helyi közösségben is. Orommal kezdtük. Az iskolai zónák fejlesztésére a tartományi energetikai, építésügyi és közlekedési titkárságnál pályáztunk a sebességmérő kijelzők kihelyezésére.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A beruházást a tartományi energetikai, építésügyi és közlekedési titkárság 400 ezer dinárral támogatta, míg a helyi önkormányzat 743 ezer dinár saját eszközzel vett részt a finanszírozásban.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Felhívnám a figyelmet arra, hogy ez nem regisztrált sebességmérő tábla, tehát nem kamerák, hanem valóban a tájékoztatást szolgálják. Ezzel két dolgot szeretnék megerősíteni, egyrészről, hogy a vezetők lelkiismeretére van bízva, hogy betartják-e a közlekedési szabályokat, másrészről meg szeretném erősíteni, hogy nem fogjuk figyelni a közlekedés résztvevőit.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tervek szerint a közeljövőben a horgosi iskolánál is kihelyeznek majd sebességmérőket.

sebességmérő
Orom
általános iskola
Fejsztámer Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.