Ugrás a tartalomra

Segélycsomag a kisnyugdíjasoknak Szabadkán

2020-04-08
10:41
2020-04-08
10:47
Forrás
Közlemény, Vajma, Subotica.com
A hét végéig megkezdik a segélycsomagok kiosztását a kisnyugdíjasoknak Szabadka város területén - jelentette be Bogdan Laban polgármester.

Az önkormányzat 6 millió dinárt különített el erre a célra. Az adományok alapvető élelmiszereket és fertőtlenítőszereket tartalmaznak. A rászorulók, a szociálisan veszélyeztetett személyek már kaptak segélycsomagot, a napokban pedig a kisnyugdíjasokhoz is eljutnak az adományok - emelte ki Laban. Hozzátette, az önkormányzat állandó kapcsolatban van a szociális védelmi intézményekkel és szervezetekkel, hogy mindenkiről gondoskodjanak, aki segítségre szorul. Emellett kijárási engedélyt kapnak azok, akik időseknek, rászorulóknak nyújtanának támaszt.

segélycsomag
kisnyugdíjas
élelmiszer
fertőtlenítőszer
rászoruló

Most

12:30

Ingyenes online gazdafórumon vehetnek részt a termelők

Több héten át tartó gazdafórumot indít a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány. Az előadások online kísérhetők a VASZ honlapján, a regisztráció és a virtuális részvétel ingyenes a termelők számára.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.