Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Segítenek az önkéntesek Óbecse községben

2020-03-26
18:28
2020-04-15
12:52
Forrás
Pannon RTV
Óbecsén, Péterrévén és mától már Bácsföldváron is varrnak maszkokat az asszonyok.

A Segítsünk egymáson! akció keretében a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának óbecsei tagozata tucatnyi önkéntes varrónő és néhány cég közreműködésével hétfő óta szinte nagyüzemben varrja a védőmaszkokat, amiből eddig több mint 200 darab készült el.

Óbecsén, Péterrévén és mától már Bácsföldváron is varrnak az asszonyok. A varrónőknek egyelőre van pamutvásznuk, de kreppszalagra, illetve gumira nagy szükségünk lenne – ha valaki ezekkel az anyagokkal vagy a munkájával tud segíteni, keresse Sétáló Tímeát a közösségi hálón. Óbecse község területén a VMSZ 35 önkéntese naponta 5-10 idős személynek nyújt segítséget, hozzájuk jut el elsőként az ingyenes maszk. Az óbecsei önkormányzat mobil csapatában is dolgoznak önkéntesek. Azok a 65 év felettiek, akik az ő segítségüket szeretnék kérni élelmiszer vagy gyógyszer beszerzésében, a 0800-021-100-as és a 064/8491-851-es számokat hívhatják. A mobil csapat önkéntesei személyazonosítóval is rendelkeznek – amennyiben az érintettek olyan hívatlan vendéggel találkoznak, akik ilyen igazolvány nélkül próbálnak a bizalmukba férkőzni, jelentsék az esetet a rendőrségnek vagy a megadott telefonszámokon.

mászási tilalom
önkéntes
Óbecse

Most

12:29, Frissítve: 12:56

Hogyan védekezzünk a kánikula ellen?

Az idei év legmelegebb napja előtt állunk. Ma bőven 30 fok felett lesz a hőmérséklet. Holnap is folytatódik a kánikula, szombat este azonban markáns hidegfront érkezik, záporokkal, zivatarokkal.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.