Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Sírrongálás a zombori katolikus temetőben

2019-03-19
12:54
2019-03-19
17:27
Forrás
Pannon RTV
Ledöntöttek és összetörtek mintegy tizenöt síremléket a zombori katolikus temetőben vasárnapra virradó éjjel. A tettesek válogatás nélkül törtek-zúztak.

Ledöntött, összetört sírok látványa fogadta azokat, akik vasárnap reggel elhunyt szeretteikhez érkeztek a zombori katolikus temetőbe. Slavka Bošnjak, Zombor: „Ezt csak a legnagyobb vandálok tudják csinálni. Nincs szörnyűbb annál, mint lerombolni valakinek az emlékét, valakinek a sírját, ilyet tenni azok rokonságával. Ez szörnyű, valakinek további fájdalmat okozni. Felelni kell a tettéért annak, aki ilyenre képes, az illetékeseknek ki kell vizsgálni az ügyet, kideríteni, ki tette és vastagon meg kell, hogy fizessen érte. Szégyenteljes, amit tett.”

Az elkövetők válogatás nélkül, tekintet nélkül az elhunytak nemzeti hovatartozására, törtek-zúztak. Egy, a bejárathoz közeli sorban egymás után döntötték le a sírköveket.

Jankovich Szilárd, kisebbségi és vallási ügyekkel megbízott tanácstag, Zombor: „Egy kisebb csoport fiatal, részegen - fiatal nagykorúakról van szó - tizenöt sírhelyet rongált meg. A térfigyelőkamerák segítségével beazonosították és bekísérték őket a belügyre. Ennek kapcsán szeretném a belügyi dolgozóknak a hatékony és gyors munkájukat megköszönni.”

A rendőrség az üggyel kapcsolatban eddig még nem adott ki közleményt.

Zombor
sírrongálás
katolikus temető

Most

14:25, Frissítve: 14:32

Kiszebáb-égetés Kispiacon is

Kicsik és nagyok egyaránt jelmezt öltöttek, majd a helyi iskolától a művelődési otthonig kísérték és hagyományosan elégették a kiszebábokat, így elűzve a telet, a betegségeket és a minden rosszat.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.