Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Sírrongálás a zombori katolikus temetőben

2019-03-19
12:54
2019-03-19
17:27
Forrás
Pannon RTV
Ledöntöttek és összetörtek mintegy tizenöt síremléket a zombori katolikus temetőben vasárnapra virradó éjjel. A tettesek válogatás nélkül törtek-zúztak.

Ledöntött, összetört sírok látványa fogadta azokat, akik vasárnap reggel elhunyt szeretteikhez érkeztek a zombori katolikus temetőbe. Slavka Bošnjak, Zombor: „Ezt csak a legnagyobb vandálok tudják csinálni. Nincs szörnyűbb annál, mint lerombolni valakinek az emlékét, valakinek a sírját, ilyet tenni azok rokonságával. Ez szörnyű, valakinek további fájdalmat okozni. Felelni kell a tettéért annak, aki ilyenre képes, az illetékeseknek ki kell vizsgálni az ügyet, kideríteni, ki tette és vastagon meg kell, hogy fizessen érte. Szégyenteljes, amit tett.”

Az elkövetők válogatás nélkül, tekintet nélkül az elhunytak nemzeti hovatartozására, törtek-zúztak. Egy, a bejárathoz közeli sorban egymás után döntötték le a sírköveket.

Jankovich Szilárd, kisebbségi és vallási ügyekkel megbízott tanácstag, Zombor: „Egy kisebb csoport fiatal, részegen - fiatal nagykorúakról van szó - tizenöt sírhelyet rongált meg. A térfigyelőkamerák segítségével beazonosították és bekísérték őket a belügyre. Ennek kapcsán szeretném a belügyi dolgozóknak a hatékony és gyors munkájukat megköszönni.”

A rendőrség az üggyel kapcsolatban eddig még nem adott ki közleményt.

Zombor
sírrongálás
katolikus temető

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű