Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A só, a kődara és a homok készen áll

2021.11.30
11:31
2021.11.30
19:40
Forrás
Pannon RTV
Felkészültek az esetleges havazásra Magyarkanizsán.

Az utak karbantartásáért felelős helyi Kommunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat összeállította a cselekvési tervet a téli szolgálatra. A munkálatokat az idei évben is a horgosi Tiszamenti Vízművek munkatársai végzik. Jelenleg 120 tonna só, 38 tonna kődara és 25 köbméter homok áll a rendelkezésre, de amennyiben szükség lesz rá, akkor ezt a mennyiséget folyamatosan pótolják. 

Pálfi Ervin, igazgató, Kommunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „A hőmérséklet és a hó vastagságának függvényében egy akció alkalmával megközelítőleg 30 tonna sót fogyasztunk el. A szórásra szánt anyagot főleg az első prioritású utakon használjuk, nagyobb forgalmú útszakaszokon, lejtőkön, emelkedőkön, illetve olyan forgalmas utcákon és útszakaszokon, melyeken menetrendszerű utasszállítás is folyik.”

Pálfi Ervin
Magyarkanizsa

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.