Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Huszár Krisztián

Sok a szemét Kisbajmokon

2019-06-20
13:30
2019-06-20
17:35
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is több helyen találkozni illegális szemétdombokkal Szabadka város területén. Kisbajmokon egyre több szemét halmozódik fel az utcákon. A lakosok szerint ezt megelőzni szinte lehetetlen.

Szerdán került fel egy szabadkai hírportál weboldalára, hogy Kisbajmokon, közvetlenül egy játszótér szomszédságában milyen nagy szemétkupac található. Nos, úgy látszik, nem egészen 24 órával később a probléma megoldódott, hiszen csütörtök reggelre már csak egy leszuperált esernyő maradt.

A nagy rakás helyén azért még találni hulladékot. Bár a szemétdombnak hűlt helye, néhány használt elem és műanyag palack még lapul a fűben. Amelyek többsége ráadásul igencsak környezetszennyező. Probléma továbbá, hogy a környéken egy szemetest sem látni.

A közelben található Durmitor és az Ivan Sarić utca sarkán azonban terjedelmes szemétdomb virít. „Ez minden évben így van - mondja Hamdija Džemaili. Minden évben, a fű is nagy, és erről senki sem gondoskodik.”

Volt olyan is, aki nem érte be az elégedetlenkedéssel és a tettek mezejére lépett. Marija Babičković meséli: „Találkoztam itt egy lakossal, aki kombival hozta és dobta itt ki a szemetet. Mondtam neki, hogy miért dobod ki a szemetet a házam előtt? Ő rám förmedt. Én otthagytam és hívtam a Kommunális rendőrséget, elmondtam nekik, hol történt az eset. Ők itt voltak tegnap, lefényképezték, de még minden itt áll.”

Bár a szemetelés teljes megelőzése a város területén szinte lehetetlen, a helyiek szerint már az is nagy előre lépés lenne, ha mindenki az arra szolgáló tárolókba helyezné a saját hulladékát.

szemét
Kisbajmok

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.