Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sokaknak segít a zentai kapcsolattartó központ

2020-04-02
17:14
Forrás
Pannon RTV
Naponta közel 160 hívást is fogad a zentai kapcsolattartó központ. Március 17-én kezdte meg munkáját azzal a céllal, hogy a községbeli idős polgárokat segítse a kijárási tilalom alatt.

A központban összesen 7 munkatárs fogadja a hívásokat. A nyugdíjasok főleg bevásárlás és gyógyszerbeszerzés miatt telefonálnak. A beérkezett kéréseket este összesítik, majd másnap délelőtt, az aktivisták segítségével, eljuttatják a kért árut. A nyugdíjak kézbesítése is megoldódott.

Perpauer Attila a Kapcsolattartó Központ munkatársa elmondta: „Elsősorban információkat adunk nekik, hogy melyek azok a bankok, amelyek kikézbesítik számukra a nyugdíjakat. Ha pedig olyan bankról vagy pénzintézményről van szó, amelyek nem kézbesítik ki, akkor felvesszük az adatokat, az aktivista kimegy, felveszi a felhatalmazást, majd pedig a bankban felveszi a nyugdíjat, és vissza is szállítja számukra.”

Az idősek között vannak olyanok, akik nem tudják egyedül elvégezni a mindennapi tevékenységüket, azonban a központ munkatársai igyekeznek megoldást találni a házi ápolás problémájára is.

Ezzel kapcsolatban Lőrinc Csongor a Kapcsolattartó Központ koordinátor kiemelte: „Úgy néz ki, hogy látjuk a fényt az alagút végén. Mivel ezeket az embereket olyanok kell, hogy ellássák, akik 65 évnél fiatalabbak, ezért most ezzel kapcsolatban is folynak tárgyalások.”

A város polgárai a 024/655-452-es, illetve a 064/872-53-20 telefonszámokon hívhatják a kapcsolattartó központot minden nap 8 és 18 óra között. Emellett egy segélyvonal is létrejött, ahol szakképzett pszichológus segíti a polgárokat. A szakember a 024/655-453-as telefonszámon várja a lakosság hívásait 10 és 14 óra között.

Zenta
Perpauer Attila
Lőrinc Csongor
Kapcsolattartó Központ

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.