Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Strandházat avattak Magyarkanizsán

2022.12.10
13:12
2022.12.10
16:19
Forrás
Pannon RTV
A Tisza-parti épületet elsősorban Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának munkatársai, önkéntesei és a helyi fiatalok használják. Az elmúlt időszakban egyebek mellett stranddiszkóként és közösségi térként is szolgált a Strandház.

Befejeződtek a munkálatok a magyarkanizsai Strandházon. A fiatalok az elkövetkező időszakban is színes és izgalmas tartalmakkal szeretnék majd megtölteni a megújult épületet.

Ivanović Laura, koordinátor, Magyarkanizsa Község Ifjúsági Iroda:
Egész nyáron mi igazából ide le szoktunk költözni és mindenféle programokat hozunk a filmkluboktól kezdve slam poetryt, zenés esteket, volt stranddiszkónk, tehát nagyon sokoldalú, sokféle programot hozunk ide.

A beruházást a szerbiai sportminisztériumnál elnyert 2,5 millió dináros támogatásból tudták megvalósítani, amihez a magyarkanizsai önkormányzat 10 százalékos önrésszel járult hozzá.

Bagány Ágnes, ifjúsággal megbízott tanácstag, Magyarkanizsa: Megújult a tetőszerkezetnek egy része, megújult a külső és a belső szerkezet, új ablakokat és új ajtókat kapott az épület és festésre is sor került, valamint egy kicsit a funkciójában is meg fog változni. Többféle dolog történt itt az épületben az elmúlt években, de mindig be tudott fogadni valamilyen ifjúsági rendezvényt.

Az ünnepélyes megnyitón, ami egyben az Ifjúsági Iroda évzárója is volt, átadták az év önkéntese díjat, amit Pánity Alexandra érdemelt ki.

Magyarkanizsa
Strandház

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.