Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Strandolásra alkalmassá teszik a zentai strandokat

2019-07-17
15:55
2019-07-18
15:38
Forrás
Pannon RTV
A június elején a Tiszán levonuló árvíz miatt javítják a zentai strandokat, ugyanis azokat 15-20 centiméter vastagságú iszap borította be.

Emellett a strandra vezető utat is járhatóvá teszik a DTD Vízügyi Vállalat munkatársai.

A zentai lakosok eddig három strandot használhattak a Tisza partján, idén azonban a lerakódott iszapréteg miatt egyiket sem lehetett.

Újházi Attila: „Igazából a Tisza áradása később történt, és kicsit tovább tartott, és még nagyon iszapos a strand, ezek rajtunk kívülálló dolgok, de úgy látom, hogy igyekeznek a strandot most már rendbe tenni.”

Az eddigi években a Halászcsárda Víkendtelep Polgárok Egyesülete volt a strandok karbantartója, idén azonban segítséget kellett kérniük a DTD Vízügyi Vállalattól és a községtől is, hogy a strandok használható állapotban legyenek.

Horváth László, elnök, Halászcsárda Víkendtelep Polgárok Egyesülete, Zenta: „Erre az évre a tervünk, hogy az utakat javítsuk, mert az állandóan megy tönkre, hiszen relatívan nagy forgalom van. A strandnak magának a kitisztítása, rendbetétele várat még magára, mert az árvíz alkalmával nagyon átázott a talaj.”

A Tisza széle iszapos, és ennek eltávolítása azért is veszélyes, mert könnyen elsüllyedhetnek a gépek a nedves földben, mondta Varga Viktor, a zentai Községi Tanács gazdasággal megbízott tagja: „A Tiszának ez az áradása elég kései volt, és ahogy visszahúzódott a Tisza, komoly iszapréteget hagyott ezeken a strandokon. Ezeknek az iszaprétegeknek a vastagsága körülbelül tíz-tizenöt-húsz centi, attól függ, hol. Most ezt az iszapréteget csak nehéz gépekkel bírjuk eltávolítani és várjuk, hogy a DTD vízgazdálkodási vállalatnak a gépei ide érkezzenek.”

Az iszapréteg eltávolítása a strandokról és a Halászcsárda útjának renoválása várhatóan még ezen a héten elkezdődik.

Zenta
strand
árvíz
iszap
Horváth László
Varga Viktor

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.