Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadka: Bemutatták a Cselekvő emberek projektet

2020.10.22
13:10
2020.10.22
16:36
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Kolevka Gyermekotthon és a San Egyesület képviselői bemutatták a Cselekvő emberek nevű projektet.

Danijela Andrašić elmondta, hogy a program célja egy műhelyekkel ellátott központ létesítése a testi, szellemi vagy halmozottan fogyatékos személyek foglalkoztatására.

Pannon RTV

A Kolevka Gyermekotthon koordinátora kiemelte, hogy a projekt a Frankfurtban székelő, németországi Internationaler Bund szervezettel együttműködve lesz megvalósítva, és a Kolevka által fogyatékkal élő felnőttek számára működtetett napközi otthon tagjait célozza meg. „Az első valójában az, hogy amit a Banija utcai üvegházban fognak előállítani, azt közvetlenül a gyerekek kapják, az a 162 gyermek, akik a Kolevka Gyermekotthonban tartózkodnak, tehát fel lesz használva az üvegházban termelt összes zöldség. Az otthonban tartózkodó gyermekeink étkeztetésére szolgál, ez közvetlenül befolyásolja majd étrendjük minőségét és egészségüket. A másik rész, amit ebben a projektben előlátunk és ami számunkra nagyon fontos, az 40 felnőtt foglalkoztatása, akik a Banija utcai Kolevka gyermekotthonban vannak.”

Szabadka
gyermekotthon
Cselekvő emberek

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű