Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadka fejlesztési terve a VKT ülésén

2022.03.03
11:04
2022.03.03
20:03
Forrás
Pannon RTV
25 napirendi pontot vitatott meg és fogadott el Szabadka Város Képviselő-testülete.

Többek között döntést hoztak Szabadka város 2023-tól 2032-ig terjedő fejlesztési tervének, illetve kidolgozásának az elindításáról, valamint a város idei mezőgazdasági és vidékfejlesztési intézkedési programjáról, amelyben három pályázat kiírása is szerepel. Az ülésen személyi kérdésekről is döntöttek az önkormányzati képviselők.

Pannon RTV

Nagyobb viták nélkül zajlott Szabadka Város Képviselő-testületének ülése. Csak az első napirendi pont kapcsán alakult ki kisebb vita. A városi költségvetési felügyelőség ugyanis szabálytalanságokat állapított meg a Népszínház és a Spartacus Női Labdarúgó Klub működésében.

Dr. Jelica Santrač, tag, Szabadka Polgári Mozgalma: „A helyi hatalom ezúttal is megmutatta, mint ahogyan korábban más napirendi pontok kapcsán, hogy nem képes megvédeni saját álláspontját. A felügyelőségről van szó, amely hat jogi személyt ellenőrzött. A jelentésben, amely elég korrekt volt, láthattuk, hogy jogi normákat és rendeleteket szegtek meg.”

Pannon RTV

Veljko Vojnić, a Szerb Haladó Párt önkormányzati frakcióvezetője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a kérdéses intézményeket a polgármester utasítására ellenőrizte a felügyelőség, amikor felmerült a gyanú, hogy egyes vállalatok, intézmények vezetősége esetleg nem mindig a törvénynek megfelelően használja fel a költségvetési eszközöket. Hozzátette, a szabálytalanságok nem okoztak kárt a költségvetésben.

„Ez egy jó jelentés, amely rámutat, vigyáznunk kell egymás között is, mit teszünk. Ez a jelentés és az ezt követő eljárás is azt mutatja, hogy nincsenek védett személyek, és a pártkönyvecske senkit sem fog megvédeni a felelősségre vonástól, ha megszegi a törvényt.”

Nágel János, a VMSZ szabadkai frakcióvezetője a napirendi pontok közül Szabadka város hosszú távú fejlesztési tervét emelte ki, amelynek legkésőbb december 23-ig el kell készülnie. Hangsúlyozta, hogy a VMSZ aktívan részt fog venni a tervvel kapcsolatos közvitában, ahol majd kifejtik álláspontjaikat a szabadkai polgárok érdekeivel összhangban.

„Hogy ezek mind bekerüljenek a fejlesztési tervbe, vonatkozva ez az iparra, a mezőgazdaságra, a turizmusra, a városfejlesztésre. Ez egy nagyon fontos terv, mert ez meg fogja határozni a következő tíz évben Szabadka város fejlődését.”

A képviselő-testület elfogadta a város által alapított alapoknak, illetve alapítványoknak a tavalyi évi beszámolóit és az idei terveit is, köztük a Rehák László Alapét, amely az elmúlt időszakban több mint 130 egyetemi hallgató lakhatását és tanulmányaik befejezését segítette.

Szabadka
VKT
Városi Képviselő-testület
ülés
fejlesztési terv

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű