Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadka fejlesztési terve a VKT ülésén

2022.03.03
11:04
2022.03.03
20:03
Forrás
Pannon RTV
25 napirendi pontot vitatott meg és fogadott el Szabadka Város Képviselő-testülete.

Többek között döntést hoztak Szabadka város 2023-tól 2032-ig terjedő fejlesztési tervének, illetve kidolgozásának az elindításáról, valamint a város idei mezőgazdasági és vidékfejlesztési intézkedési programjáról, amelyben három pályázat kiírása is szerepel. Az ülésen személyi kérdésekről is döntöttek az önkormányzati képviselők.

Nagyobb viták nélkül zajlott Szabadka Város Képviselő-testületének ülése. Csak az első napirendi pont kapcsán alakult ki kisebb vita. A városi költségvetési felügyelőség ugyanis szabálytalanságokat állapított meg a Népszínház és a Spartacus Női Labdarúgó Klub működésében.

Dr. Jelica Santrač, tag, Szabadka Polgári Mozgalma: „A helyi hatalom ezúttal is megmutatta, mint ahogyan korábban más napirendi pontok kapcsán, hogy nem képes megvédeni saját álláspontját. A felügyelőségről van szó, amely hat jogi személyt ellenőrzött. A jelentésben, amely elég korrekt volt, láthattuk, hogy jogi normákat és rendeleteket szegtek meg.”

Veljko Vojnić, a Szerb Haladó Párt önkormányzati frakcióvezetője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a kérdéses intézményeket a polgármester utasítására ellenőrizte a felügyelőség, amikor felmerült a gyanú, hogy egyes vállalatok, intézmények vezetősége esetleg nem mindig a törvénynek megfelelően használja fel a költségvetési eszközöket. Hozzátette, a szabálytalanságok nem okoztak kárt a költségvetésben.

„Ez egy jó jelentés, amely rámutat, vigyáznunk kell egymás között is, mit teszünk. Ez a jelentés és az ezt követő eljárás is azt mutatja, hogy nincsenek védett személyek, és a pártkönyvecske senkit sem fog megvédeni a felelősségre vonástól, ha megszegi a törvényt.”

Nágel János, a VMSZ szabadkai frakcióvezetője a napirendi pontok közül Szabadka város hosszú távú fejlesztési tervét emelte ki, amelynek legkésőbb december 23-ig el kell készülnie. Hangsúlyozta, hogy a VMSZ aktívan részt fog venni a tervvel kapcsolatos közvitában, ahol majd kifejtik álláspontjaikat a szabadkai polgárok érdekeivel összhangban.

„Hogy ezek mind bekerüljenek a fejlesztési tervbe, vonatkozva ez az iparra, a mezőgazdaságra, a turizmusra, a városfejlesztésre. Ez egy nagyon fontos terv, mert ez meg fogja határozni a következő tíz évben Szabadka város fejlődését.”

A képviselő-testület elfogadta a város által alapított alapoknak, illetve alapítványoknak a tavalyi évi beszámolóit és az idei terveit is, köztük a Rehák László Alapét, amely az elmúlt időszakban több mint 130 egyetemi hallgató lakhatását és tanulmányaik befejezését segítette.

Szabadka
VKT
Városi Képviselő-testület
ülés
fejlesztési terv

Most

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.