Ugrás a tartalomra

Szabadka: Nincs egészségügyi dolgozó a fertőzöttek között

2020-03-31
15:23
2020-04-02
08:42
Forrás
Pannon RTV
Szabadka város területén a Covid-19 vírusra a mintavételt a Szabadkai Közegészségügyi Intézet végzi.

Az összes mintavétel az Egészségügyi Minisztérium meghagyása és utasítása alapján történik - hívta fel a figyelmet mai videóüzenetében Bogdan Laban.

Szabadka polgármestere hozzátette: a megbetegedettek pontos számára vonatkozó releváns forrás az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatója. A fertőzött személyekkel, és azoknak az elmúlt időszakra vonatkozó tevékenységeivel és kontaktusaival kapcsolatos különféle, és egymásnak ellentmondó információk egy ilyen érzékeny helyzetben rendkívül veszélyesek lehetnek - hangsúlyozta. Laban, aki a szabadkai válságkezelő törzskar parancsnoka is egyben, leszögezte, hogy tudomása szerint mindazok, akik Szabadkáról kórházba kerültek, stabil egészségi állapotban vannak.

Március 31-vel bezárólag 15 koronavírussal fertőzött személy van Szabadka város területén, köztük egyetlen egészségügyi dolgozó sincs - tette hozzá Laban.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere: „A megerősített esetek számának növekedése teljes mértékben érthető, tekintettel a járványügyi helyzetre, ami egész Szerbiában és Európában tapasztalható. Ugyanis a koronavírus-járvány negyedik hetében járunk, ugyanakkor a helyzet egyelőre nem aggasztó Szabadka város területén. Még egyszer megkérem a szabadkai polgárokat és minden felelősségteljes embert, hogy ne keltsenek pánikot, mert vannak, akik ebből táplálkoznak, hogy valótlanságokat híresztelnek a betegek számával és állapotukkal kapcsolatosan, minden ok nélkül.”

Bogdan Laban
koronavírus
fertőzöttek
Szabadka
koronavírus-fertőzött

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.