Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadka polgármestere gratulált az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából

2021.05.12
13:16
Forrás
Közlemény
Stevan Bakić, Szabadka polgármestere gratulált az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából.

Szabadka város és minden szabadkai lakos nevében gratulálok a szorgalmas és áldozatkész egészségügyi nővéreknek, az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából - írta. E nemes hivatás nemzetközi ünnepét annak emlékére határozták meg, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, aki egész életét e felbecsülhetetlen jelentőségű közegészségügyi szolgálat előmozdításának szentelte. Stevan Bakić hozzátette, a világméretű egészségügyi válsághelyzet egészségügyi dolgozóink teljes körű szakszerűségét igazolja és Szerbia azon képességét, hogy válaszolni tud a kihívásra, melyre a jobb feltételekkel rendelkezők közül sem tudtak sokan.

Stevan Bakić
ápoló
ápolónők

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.