Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadka: Több mint ezren jelezték, hogy nem érkezett meg a csomag

2020-05-23
13:51
2020-05-23
16:00
Forrás
Pannon RTV
Ezernél több kisnyugdíjas jelezte Szabadka Város területén, hogy nem kapta meg az élelmiszercsomagot annak ellenére, hogy jogosult rá, azaz 30 ezer dinár alatt van a nyugdíja - mondta el Horvát Tímea.

Szabadka alpolgármestere hozzátette, a múlt heti felhívásuknak köszönhetően 1326 kisnyugdíjas jelentkezett a terepi koordinátoroknál, a Vajdasági Magyar Szövetség Vigyázzunk egymásra! akciója keretében.

Horvát Tímea kiemelte, azt várják, hogy Szabadka Város polgármestere eleget tesz majd annak a kötelezettségnek, hogy a csomagosztásból kimaradt kisnyugdíjasok is megkapják az őket megillető élelmiszercsomagokat a jövő hét végéig.

Horvát Tímea, Szabadka VMSZ-es alpolgármestere: „1326 személy jelentkezett, összesítve adatainkat, akik kisnyugdíjasok, jogosultak a csomagra és nem érkezett meg hozzájuk az élelmiszercsomag. Meg szeretném köszönni az embereknek azt, hogy leadták az adatokat és jelentették nekünk ezt a helyzetet. Mi ezeket az adatok összerakjuk, összecsomagoljuk, leírjuk és a hétfői nap folyamán átadjuk Szabadka Város polgármesterének, akitől azt kérjük, illetve azt követelnénk, hogy ezek a személyek megkapják a hétvégéig az élelmiszercsomagokat, hiszen egyenrangú polgárai ennek a városnak.”

csomag
Szabadka
Horvát Tímea
Választások 2020
VMSZ
nyugdíjas

Most

15:47, Frissítve: 17:14

Stratégiai jelentőségű a Balkán-áramlat

Bulgáriának és Szerbiának is kulcsfontosságú a gázvezeték kiépítése, hiszen energiabiztonságot és hosszútávú bevételi forrást jelent - állapította meg a szerb elnök és a bolgár kormányfő.

Népszerű