Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadka ünnepel

2018-09-01
13:14
2018-09-01
18:16
Forrás
Pannon RTV
Szeptember elsején van ugyanis a város napja. 1779-ben ezen a napon nyilvánította szabad királyi várossá Mária Terézia.

Egész nap gazdag program szórakoztatja a lakosokat és a turistákat, délelőtt pedig a város elismeréseit is átadták a díszülésen.

Ismert dallamokkal hívogatta az embereket reggel 9-kor a városházához a Szabadkai Fúvószenekar.

A városnap alkalmából Szabadka lobogóját is felvonták.

Ünnepi hangulat uralkodott a Városi Képviselő-testület díszülésén – a terem benépesült meghívott vendégekkel. Elsőként Bogdan Laban köszöntötte a polgárokat.

Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Lakosainknak gratulálok a város napja, szeptember elseje alkalmából. Kívánom, hogy élvezzék a gazdag programot, amit előkészítettünk számukra erre a különleges ünnepi alkalomra.”

Az elmúlt időszakban sok fejlesztést és beruházást valósítottak meg – emelte ki a város vezetése. A hatalmi koalíciós együttműködés jól működik.

Bunford Tivadar, elnök, Városi Képviselő-testület, Szabadka: „Nagyon sokat foglalkozunk a munkahelyteremtéssel. A kisbajmoki ipari zónában új fejlesztések voltak, új gyárak nyíltak, nagyon sok új munkahelyet nyitottunk, nyitottak a vállalkozók. Ilyenkor, amikor minél több vállalkozó van, minél több munkavállaló, az adó egy része itt csapódik le a városban, ezzel keretet teremtünk arra, hogy több infrastrukturális beruházást elindítsunk.”

Olyanokat, mint az Y-elágazás, a Népszínház további építése, az utcák aszfaltozása, az iskolák felújítása, valamint több sportberuházás - mondta Bunford Tivadar.

Az ünnepi ülésen Pénzes János szabadkai megyéspüspöknek adták át az idei díszpolgári címet. A bajmoki születésű katolikus egyházi méltóság 29 éve szolgálja Szabadka városát és egyházmegyéjét.

A Pro Urbe-díjakat is átadták. A három díjazott egyike Miloš Nikolić hegedűtanár.

Miloš Nikolić, Pro Urbe-díjas hegedűtanár: „Ez a díj számomra sokat jelent valóban, mert valahogy a saját városodban a legnehezebb láthatóvá válni. Ha valamit tényleg jól csinálnak, és ezt még valaki észre is veszi, megköszöni, akkor ennek nem lehet vége. Engem ez a díj arra ösztönöz, hogy még többet és jobban dolgozzak, legyek még energikusabb, hogy az eredményeim már a következő évben jobbak legyenek, mint az eddigi években.”

Pro Urbe-díjban részesült még Branka Bešlić pszichológus és Slavica Tot Lučić nyugalmazott közgazdász technikus is, amiért öregbítették Szabadka hírnevét.

A városnapi programok Szabadka központjában folytatódtak.

Egész nap a gyerekeké és a fiataloké volt a kisszínpad a városháza mellett. Mindenki megmutathatta, mit tud, a városnap alkalmából.

Este, a tűzzsonglőrök bemutatója után 9-től Željko Vasić szórakoztatja a szabadkai közönséget a főtéren.

Pénzes János
díszpolgár
városnap
Szabadka
Bogdan Laban

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:41, Frissítve: 17:44

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.