Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A szabadkai települések bunyevác nyelvi változatai megjelennek a hivatalos lapokban

2021.05.17
19:10
2021.05.17
22:52
Forrás
Pannon RTV
Díszülést tartott a Bunyevác Nemzeti Tanács.

Szabadka és a környékbeli települések neveinek bunyevác nyelven való használatáról volt szó a Bunyevác Nemzeti Tanács díszülésén a szabadkai Városháza Kék termében. A nemzeti tanács élt a törvények adta lehetőségekkel, így egyhangúlag döntöttek erről. A települések bunyevác nyelvi változatai megjelennek majd Vajdaság és Szabadka Hivatalos Lapjában is.

Pannon RTV

Az, hogy a bunyevác nyelv már hivatalosan használható, büszkeséggel tölt el mindenkit, aki ehhez a nemzeti közösséghez tartozik - jelentette ki Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke. „Mindenki, aki bunyevác, nő vagy férfi, büszke lehet hovatartozására, ahogy mások is ebben a városban, ebben a tartományban, ebben az országban, ami nem mindig volt így, hogy büszkeséggel beszéljék saját nyelvüket, és nincs rá ok, hogy ne beszéljük, kifejezetten saját városunkban.”

Szabadka
bunyevác

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.