Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Szabadkai Winterfest: látogatottság van ugyan, de kevesen vásárolnak

2022.12.13
18:18
Forrás
Pannon RTV
Idén is megnyitotta kapuit a Winterfest Szabadka központjában. Kürtőskalács, forralt bor, remek karácsonyi hangulat várja az odalátogatókat.

A kürtőskalács és a forralt bor a karácsonyi vásár elengedtethetetlen része. Azonban a szabadkai Winterfesten kézműves termékek is megtalálhatók. Mirko Prćić nejével együtt árul a vásárban kézműves termékeket. Immáron sokadik alkalommal vesznek részt a rendezvényen. Mint mondja, ez most nem a legjobb időszak.

„Nem számoltam, de 10-12. alkalommal itt vagyunk a vásáron. A tapasztalatok olyanok, amilyenek, valamikor jobb időszakok voltak, most ez van, ami van. De meg vagyunk elégedve.”

Jovan Čorićot az ismerősök és a jó hangulat csábította ki a vásárba.

„Szeretném megnézni, hogy van-e valami újdonság a vásárban. Nem nagyon sok van, de azért van egy-két dolog. Azért jöttem, hogy nézelődjek és esetleg vásároljak. De az árak egy kicsit magasabbak tavalyhoz képest.”

Az ételkülönlegességektől kezdve, a meleg sálakon és kesztyűkön keresztül, egészen a csipkékig és a karácsonyi díszekig, mindent megtalálhatunk a vásárban. Ramada Katica már harmadik éve a vásárban árul, véleménye szerint az idei év a leggyengébb, ami a termékek eladását illeti.

„Itt árulok minden éveben, vannak gyerek és kevesebb részt felnőtt holmik. 3. éve, hogy itt dolgozom, de nagyon gyengén megy a termékek eladása.”

Az árusok bíznak abban, hogy az elkövetkező időszakban nő majd a kereslet a termékeik iránt. Egy biztos: érdemes kilátogatni a szabadkai Winterfestre, mert a hangulata az elmúlt éveket idézi. A szabadtéri rendezvényre január 8-ig várják a látogatókat.

Winterfest
Szabadka
karácsonyi vásár

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.