Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Huszár Dániel

Szabadkán nő a fertőzöttek, csökken az oltást felvevők száma

2022.01.26
15:47
2022.01.26
17:27
Forrás
Pannon RTV
A Harambašić utcai covid-rendelőben naponta mintegy 500 fertőzöttet vizsgál meg a jelentősen kibővített orvosállomány, mégsem nő az oltás iránti érdeklődés. Egyre kevesebben jelentkeznek a vakcina felvételére.
Pannon RTV/ Huszár Dániel

Lanyhult az oltási kedv az utóbbi időben Szabadkán, ezért szinte a negyedére csökkentették az új városházán kialakított oltópont területét. Szabadkán az oltakozási kampány kezdete óta az első vakcinát 54 ezer 233 polgár vette fel eddig. A második oltóanyagot már kevesebben, 52 ezer 652-en. Az emlékeztető, harmadik dózissal azonban csak 31 ezer 421-en oltakoztak eddig, tudtuk meg a Szabadkai Egészségház illetékesétől. Ez azt jelenti, hogy Szabadka lakosainak mintegy 49 százaléka vette fel eddig valamelyik oltóanyag legalább első dózisát.

Kovács Ilona, Királyhalom:
„- Már kettőt felvettünk és szeretnénk a harmadik vakcinát is felvenni, mert én a második után három hónapra elkaptam a covidot, és bízok benne, hogy ez segít rajtunk.
- Akkor hogy múlt el a betegsége?
- Nem volt súlyos, 38,2 fokos lázam volt három napig intenzíven, de utána elmúlt. Keltem és feküdtem, keltem és feküdtem, gyengébb voltam, mint ahogy szoktam lenni.
- És úgy gondolja, hogy a harmadikat is érdemes felvenni?
- Igen, már kaptunk értesítést, akkor meg más problémám volt, nem tudtunk elmenni.”

Pannon RTV/ Huszár Dániel

A szabadkai Márki Otília, aki ápolónőként dolgozott nyugdíjazása előtt, fontosnak tartja a védőoltás felvételét. „Mindenkinek ajánlom, hogy vegye fel a védőoltást a maga és a családja érdekében, a gyermekek, unokák miatt. Nekem is van egy kisunokám, akit szeretek megölelni és így nyugodtabban járok az emberek között, persze a védőmaszkok használata mellett.”

Pannon RTV/ Huszár Dániel

Továbbra is előzetes bejelentkezés nélkül vehetik fel a koronavírus elleni védőoltást a lakosok a szabadkai oltóponton, az új városházán. Legtöbben az emlékeztető, harmadik dózisért érkeznek. Pillanatnyilag három fajta vakcina áll rendelkezésre: a Sinopharm, a Pfizer és a Szputnyik vakcinák.

Szabadka
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás
oltakozás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.