Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Szabadkán stabil a helyzet, bár növekedett a fertőzöttek száma

2020-07-08
14:52
2020-07-09
07:06
Forrás
Közlemény
Szabadka területén továbbra is stabil a járványhelyzet, bár az elmúlt egy hét alatt tovább növekedett a fertőzöttek száma – áll a városi válságkezelő törzskar közleményében.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézetben 23 újabb fertőzöttet jegyeztek, így a járvány kezdete óta összesen 98-ra nőtt a számuk.

Új haláleset nem volt, így a koronavírus okozta szövődményekben elhunytak száma továbbra is három.

Hétfőn a Szabadkai Közegészségügyi Intézet megkezdte az RT-PCR tesztelést. Az első két napon 19 mintát vizsgáltak meg, melyek közül 5 volt pozitív. Az öt új esetből négy személy szabadkai és egy topolyai lakos.

Az elmúlt 24 órában a Szabadkai Közkórház tüdőgondozó ambulanciáján összesen 19 olyan beteget vizsgáltak meg, akiknek lázuk és légzőszervi panaszaik voltak, közülük három személyt utaltak kórházi kezelésre. A kórház fertőző osztályán jelenleg összesen tíz pácienst kezelnek, valamennyiük állapota stabil.

A szabadkai törzskar arra kéri a lakosokat, hogy maradéktalanul tartsák be a köztársasági válságstáb által elrendelt intézkedéseket.

Három esetben a PCR teszt igazolta a fertőzöttséget, és hét személy még várja a vizsgálati eredményeket. Abból a 7 mintából, melyeket tegnap küldtek PCR tesztelésre, négy volt pozitív. Közülük két személyt kórházban kezelnek tüdőgyulladással, míg két személynek házi karanténba kellett vonulnia, mert enyhébbek a tüneteik.

A fertőző osztályon fekvő valamennyi beteg állapota stabil. A kórházi kezelésre szoruló páciensek átlagéletkora 59 év, közülük a legfiatalabb 25, a legidősebb pedig 74 éves.

Szabadka
válságtörzs
járványhelyzet
fertőzött
stabil

Most

17:39

Meghalt Milan Panić

90 éves korában elhunyt Milan Panić, a szocialista Jugoszláviát felváltó, volt Jugoszláv Szövetségi Köztársaság első miniszterelnöke.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.