Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Szakmai megbeszélés a kiváló együttműködés jegyében

2022.01.25
14:59
2022.01.25
16:35
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar megbeszélésre hívta össze a gyakorlati oktatásban résztvevő intézmények képviselőit, hogy megköszönjék nekik a kiváló együttműködést.

Kiváló együttműködést ápol több vajdasági intézménnyel a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, amit a jövőben is folytatni szeretnének. Ebből adódóan szakmai megbeszélést tartottak azoknak az intézményeknek a képviselőivel, amelyeknek köszönhetően hallgatóik minőségi szakmai gyakorlatra tehetnek szert.

Pintér Krekity Valéria, oktatási dékánhelyettes, MTTK, Szabadka: „Valójában az elméleti oktatás mellett nagyon fontos szerepet játszik a gyakorlati oktatás, így megfelelő intézményekkel együttműködési szerződést kötöttünk, hogy hallgatóink megfelelő tapasztalatokat, képességeket, jártasságokat szerezzenek az adott szakmában.”

A szabadkai Széchenyi István Általános Iskola már 24 éve biztosít gyakorlatot a leendő tanítóknak, a Majsai Úti Általános Iskola pedig 2006 óta.

Weiss Vesna, igazgató, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „Ez az együttműködés mindenkinek nagyon fontos: a tanítóképző karnak is, az egyetemistáknak, akik tapasztalatot szereznek az iskolánkban, az iskolának, a mentoroknak, akik tovább fejlődnek a saját szakmájukban és a diákoknak, mert nagyon szeretik a kis tanítókat.”

Bognár Beáta, igazgató, Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka: „A negyedéves hallgatók minden évben októbertől májusig vizsgaórákat tartanak az iskolánkban. Ezekre a vizsgákra a tanítóink készítik fel őket módszertanilag. Ellátják őket jó tanácsokkal.”

A kar óvodapedagógusai a szabadkai Vackor iskoláskor előtti intézményben, a nevelői szak hallgatói pedig az újvidéki Európa Kollégiumban szerezhetnek szakmai gyakorlatot.

Snejder-Sára Ildikó, igazgató, Európa Kollégium, Újvidék: „A kar hallgatói minden évfolyamon egy-egy hétre beköltöznek az Európa Kollégiumba, és velük a nevelőtanárok foglalkoznak, így részt tudnak venni a kollégium munkájában, működésében.”

A kommunikátor szakos hallgatók munkájában a Pannónia Alapítvány közreműködik már egy éve. A hallgatók először a Pannon Rádióban és a Szabadkai Magyar Rádióban, majd a Pannon Televízióban is megtanulhatják a szakma alapjait, megismerhetik a sokrétűségét.

Brasnyó Zoltán, főszerkesztő-helyettes, Pannon Rádió: „Igyekeztünk legyőzni a lámpalázukat, igyekeztünk bemutatni nekik olyan technikákat, olyan olvasási gyakorlatokat, amelyeket aztán sikeresen hasznosíthatnak majd a jövőben.”

A szakmai megbeszélésen az intézmények képviselői megegyeztek abban, hogy ezt az együttműködést a jövőben is folytatják, mert mindenképpen a hallgatók javára válik.

MTTK
Szabadka
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.

Népszerű