Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Számítógépes eszközökkkel gazdagodott a Magyarkanizsai Egészségház

2022.05.24
13:58
2022.05.24
16:40
Forrás
Pannon RTV
Az illetékesek abban bíznak, hogy az új felszerelések használatba helyezését követően gyorsabban és könnyebben folyik majd az adatbevitel és annak feldolgozása.

Kicsivel több, mint fél millió dinár értékben vásárolt számítógépes eszközöket a Magyarkanizsai Egészségház az önkormányzat támogatásával. A számítógépek a magyarkanizsai, oromhegyesi, adorjáni és horgosi intézményben kerülnek elhelyezésre.

Tíz új darab számítógéppel, monitorral, illetve négy lézernyomtatóval gazdagodott az Egészségház, melyet Magyarkanizsa önkormányzatának 514 ezer dináros támogatásából sikerült megvásárolni.

Az illetékesek abban bíznak, hogy az új felszerelések használatba helyezését követően gyorsabban és könnyebben folyik majd az adatbevitel és annak feldolgozása.

Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatója: "A beszerzés után most a gyerekosztályra,az általános osztályra, mint az információs pulthoz, mint a falvakra, tehát azokra a helyekre, amelyek a legforgalmasabbak szeretnénk ezeket a számítógépeket rakni."

Pannon RTV

Magyarkanizsa önkormányzata minden évben igyekszik külön költségvetési eszközökkel támogatni az egészségügyet.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: "Minden évben nagyjából egy 15 millió dinár értékben elkülönítünk pénzügyi eszközöket, amiből az Egészségházban dolgozók egy részből specializációra járhatnak és szakmailag fejleszthetik magukat, másrészről pedig állandóan pénzeljük a 24 órás mentőszolgálatot a községünk teljes területén, hiszen a tartomány részéről a pénzeszközök nem elegendőek ennek a szolgáltatásnak a megvalósításra."

Magyarkanizsa Önkormányzata és a helyi Egészségház a következőkben az intézmény gépparkját szeretné bővíteni, amely a nővérek és az orvosok helyi és falvakba való utaztatását segítené elő.

Magyarkanizsai Egészségház
számítógép
fejlesztés

Most

14:47, Frissítve: 16:38

Tejbajok

Egyre kevesebb a fejőstehén, és egyre több a probléma a tejjel Szerbiában.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.