Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Számítógépes eszközökkkel gazdagodott a Magyarkanizsai Egészségház

2022.05.24
13:58
2022.05.24
16:40
Forrás
Pannon RTV
Az illetékesek abban bíznak, hogy az új felszerelések használatba helyezését követően gyorsabban és könnyebben folyik majd az adatbevitel és annak feldolgozása.

Kicsivel több, mint fél millió dinár értékben vásárolt számítógépes eszközöket a Magyarkanizsai Egészségház az önkormányzat támogatásával. A számítógépek a magyarkanizsai, oromhegyesi, adorjáni és horgosi intézményben kerülnek elhelyezésre.

Tíz új darab számítógéppel, monitorral, illetve négy lézernyomtatóval gazdagodott az Egészségház, melyet Magyarkanizsa önkormányzatának 514 ezer dináros támogatásából sikerült megvásárolni.

Az illetékesek abban bíznak, hogy az új felszerelések használatba helyezését követően gyorsabban és könnyebben folyik majd az adatbevitel és annak feldolgozása.

Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatója: "A beszerzés után most a gyerekosztályra,az általános osztályra, mint az információs pulthoz, mint a falvakra, tehát azokra a helyekre, amelyek a legforgalmasabbak szeretnénk ezeket a számítógépeket rakni."

Pannon RTV

Magyarkanizsa önkormányzata minden évben igyekszik külön költségvetési eszközökkel támogatni az egészségügyet.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: "Minden évben nagyjából egy 15 millió dinár értékben elkülönítünk pénzügyi eszközöket, amiből az Egészségházban dolgozók egy részből specializációra járhatnak és szakmailag fejleszthetik magukat, másrészről pedig állandóan pénzeljük a 24 órás mentőszolgálatot a községünk teljes területén, hiszen a tartomány részéről a pénzeszközök nem elegendőek ennek a szolgáltatásnak a megvalósításra."

Magyarkanizsa Önkormányzata és a helyi Egészségház a következőkben az intézmény gépparkját szeretné bővíteni, amely a nővérek és az orvosok helyi és falvakba való utaztatását segítené elő.

Magyarkanizsai Egészségház
számítógép
fejlesztés

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.