Ugrás a tartalomra
Tóth Péter

Szatmári Adrián lett Topolya új polgármestere

2020.08.21
15:45
2020.08.21
17:15
Forrás
Pannon RTV
A topolyai polgármester helyettesévé az eddigi polgármestert, Kislinder Gábort választották meg a KKT mai alakuló ülésén.

Saša Srdić lett a Közégi Képviselő-testület elnöke. Őt az elkövetkező négy évben Tomik Nimród fogja helyettesíteni.

Az újonnan megválasztott polgármester mindenekelőtt megköszönte a választóknak a Vajdasági Magyar Szövetség iránt tanúsított hatalmas bizalmát. Az elkövetkező időszakban a legfontosabb terveket a polgárokkal együtt egy közös párbeszédben kell megfogalmazni - mondta Szatmári Adrián.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya (VMSZ): „Úgy gondolom, hogy az a politika és az a hozzáállás, ami jellemezte az elmúlt négy évben a topolyai önkormányzat vezetését, ezt kell a jövőben is produkálnunk, és ezt kell a jövőben is tovább vinnünk. Következetesnek kell, hogy legyünk, és azokat a projektumokat, amiket elkezdtünk, azokat be kell fejezni. Ezek képezik a prioritást mindenképpen az elkövetkező időszakban, gondolok itt a fedett medencére, a szennyvíztisztítóra, a kanalizációs hálózatra vagy az ivóvízhálózatnak a fejlesztésére, és a bővítésére.”

Topolyán a Vajdasági Magyar Szövetség koalíciójának 19 mandátuma van a 35 tagú testületben. A haladóknak 13 képviselője van, mellettük a szocialisták és a radikálisok is bejutottak a képviselő-testületbe. Utóbbiak egy, míg a szocialisták két képviselői helyet szereztek.

A községi tanács tagjait is megválasztották, amelyet Mentus Lívia, Nagy Norbert, Seffer Attila, Kovács Viktor, Milan Janus, Ognjen Despotović és Milorad Teslić alkot.

Topolya
kkt
polgármester
Választások 2020
Szatmári Adrián
Kislinder Gábor
Saša Srdić
alakuló ülés

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.